Gazete Vatan Logo

Sivas büyükşehir olmak istiyor!

SİVAS Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, büyükşehir olması planlanan illerin arasında Sivas’ın da bulunması gerektiğini belirterek, 318 bin merkez nüfusu bulunan kentin bunu hak ettiğini söyledi.

Sivas Belediye Başkanı BBP’li Doğan Ürgüp belediye sosyal tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada bir basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Ürgüp daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Büyükşehir olacak 11 ilin içerisinde Sivas ilinin olmamasının büyük bir üzüntüye neden olduğunu belirten Başkan Ürgüp, "Sivas’ta, termal turizm, sağlık turizmi, kültür ve tarih turizmi alanlarında Anadolu’da bir çok ile nasip olmayan çok yüksek bir potansiyel bulunmaktadır. Erzurum örneğinde olduğu gibi Sivas’a özel bir statü belirlenerek, 28 bin 480 kilometrekarelik yüz ölçümüyle, Türkiye’nin ikinci coğrafi büyüklüğüne sahip olan ilimizin büyükşehir olması için gerekli yasal düzenlemenin yapılması gerekiyor" dedi. Sivas’ın büyükşehir olması konusunda birçok girişimde bulunduklarını belirten Belediye Başkanı Doğan Ürgüp "Başta Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz olmak üzere milletvekillerimiz, Ankara’da bulunan bürokratlarımız, iş adamlarımız, valiliğimiz, üniversitemiz, sivil toplum örgütlerimiz ve basın yayın kuruluşlarımızla beraber yaşadığımız şehrin geleceği için birlik ve beraberlik içerisinde hareket etme zarureti vardır. Sivas’ın büyükşehir statüsüne alınması için bu hedefe birlikte yönelmeyle netice almanın daha kolay olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Kent merkezinin 318 bin nüfusuyla büyükşehir yapılması planlanan Manisa, Balıkesir, Trabzon, Hatay, Aydın ve Muğla gibi illerden daha büyük olduğunu belirten Belediye Başkanı Ürgüp, "Türkiye’nin ikinci coğrafi büyüklüğüne sahip olan şehrimizin genel nüfusu ise 642 bin olarak belirlenmiştir.Sivas şehir merkezinin bu nüfusu ile büyükşehir belediyesi statüsüne alınmayacak olmasını, Sivas’a yapılan büyük bir talihsizlik olarak değerlendiriyorum" dedi.

Büyükşehir olmanın istihdamı artırma, belediye hizmitlerinin daha iyi sunulması, merkezi idareden alınan payların artışı gibi bir çok olumlu etkisi bulunduğuna işaret eden Ürgüp, Sivas’ın da büyükşehir olacak iller arasına alınması için çabalarının süreceğini söyledi.

Haberin Devamı