Gazete Vatan Logo

Sitelerin aidatları ev kirası ile yarışıyor

İstanbul’daki lüks konutlar neredeyse aylık kira bedelleri kadar aylık ‘aidat ücretleri’ ile dikkat çekiyor. Hatta bazı durumlarda aylık aidatlar kira bedellerini bile aşıyor.

Sitelerin aidatları ev kirası ile yarışıyor

Ev almak ya da kiralamak isteyenler artık siteleri tercih ediyor. Sosyal donatıları sebebiyle daha çok tercih edilen sitelerin bazılarında bir kira değerine ulaşan aidatlar, İstanbul’da metrekare başına aidat fiyatı diğer illere göre daha yüksek. İstanbul’da artık en düşük aidat fiyatının 300 liraya dayandığını belirten gayrimenkul uzmanları, aidat konusunun marka projelerde ev satmada bile dezavantaj oluşturmaya başladığını söylüyor. İstanbul’da yeni bir evde ısınma bedeli hariç 300 liradan ucuz aidat yok denecek kadar az. Şehrin merkezinde ya da bahçeli evlerde bu rakam 2 bin 500 lirayı buluyor. Aidatlar ev sahiplerinin hem de kiracıların adeta kabusu. Aidat bedelleri kira ile yarışır halde. Yönetim planına bakmadığımız için acı sürprizlerle kaşılaşıyorlar.

İstanbul’da en pahalı aidat metrekaresi 18.83 TL ile Şişli’de

Araştırma şirketi Reidin tarafından gerçekleştirilen ‘Konut Projeleri Aidat Değerleri’ araştırmasına göre en yüksek aidat değerine sahip konut projesi 18.83 TL ile İstanbul Avrupa yakasında yer alıyor. Ankara’da metrekare başına en yüksek aidat16 lirayı aşarken, İzmir’de en yüksek aidat bedeli metrekare başına 4.3 lira olarak hesaplandı. 100 metrekare bir evin maksimum aylık aidat bedeli İstanbul’da 1800 lirayı, Ankara’da 1600 lirayı aştı. Araştırma sonuçları, İstanbul’un ilçelerinde metrekare bazında ortalama aidat değerlerine bakıldığında, Silivri metrekaresi 1 lira ile en düşük değere sahip. 18.83 lira ile en yüksek aidat değerine sahip Şişli, 6.43 TL ile en yüksek aidat ortalamasına da sahip.

Haberin Devamı

Çiftçi Towers

Zincirlikuyu’da inşaatı devam eden 45 katlı çift bloktan oluşan Çiftçi Towers’ta 3+1 dairenin aidatının fiyatı henüz netleşmedi. Projede 288 daire yer alıyor ve helikopter pisti de bulunuyor.

Zorlu Center

Zorlu’da 300 metrekare dairenin kirası 10 bin dolar, aidat ise 1000 dolar.

Sarıkonaklar

Etiler’deki sitede 2+1 dairenin aidatı 1100 TL, 5+1 daire ise 2 bin 500 TL. Sitede Kapalı havuz, spor salonu, tenis kortu var.

Akmerkez Residence

Akmerkez’de 1+1 dairenin aidatı 1300 TL, 4+1 daire ise 2500 TL aidat ödüyor.

Haberin Devamı

Ağaoğlu Projeleri

Ağaoğlu’nun tüm projelerinde aidat ücretleri 217 TL ile 253 TL arasında değişiyor. Belirlenen bu aidat bedeline, güvenlik, temizlik ve ortak alanların kullanımı dahil. Ayrıca My Club’tan faydalanmak için üyelik sistemi bulunuyor.

Polat Tower

Fulya’daki Polat Tower’da aidat 2000 TL. Sportif tesis üyeliği ise yıllık 1000 dolar.

Nezih Towers

Ataşehir’deki Nezih Towers’ta aidat ücretleri 400 TL ile 600 TL arasında değişiyor. Bütün sosyal olanaklar ise bu ücrete dahil.

Mashattan

Maslak’taki Mashattan projesinde aidatlar 400 ile 1050 TL arasında değişiyor.

Alkent 2000

Büyükçekmece gölü kenarındaki Alkent 2000 sitesi üç fazdan oluşuyor. Evlerin aidatları 750 TL'den başlıyor 2 bin 800 TL'ye kadar çıkıyor.