Gazete Vatan Logo

Şişli’yi kokutan eylem!

Şişli’de belediyeye ait Kent-Yol şirketi, personel alım ihalesine sokulmayınca iş bırakan işçiler, çöp araçlarının çıkışına izin vermedi. Çöpler birikti vatandaş öfkeli...

Şişli’yi kokutan eylem!

İSTANBUL’da yıllar sonra bir işçi eyleminde çöpler toplanmadı. Eylem yüzünden yaz sıcağında vatandaşlar, kötü kokular ve çöp yığınlarıyla karşı karşıya kaldı. Şişli Belediyesi’ne ait Kent-Yol şirketinin personel alımı ihalesine sokulmadığını iddia eden Kent-Yol işçileri iş bıraktı, belediyenin Feriköy’de bulunan Temizlik İşleri Müdürlüğü’ndeki çöp araçlarının çıkışına izin vermedi.

Dün sabah belediye önünde toplanan işçiler, saat 11:00’de yapılan personel ihalesinin sonucunu bekledi. Pankartların açıldığı eylem sırasında belediye önünde çevik kuvvet ve TOMA da hazır bulundu. İhaleyi Marmara Temizlik İnşaat; Doğan Sosyal Hizmetler ve Burç Yapı İnşaatdan oluşan konsorsiyumunun kazandığı öğrenildi. İhalenin sonuçlanması üzerine Genel-İş İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Şenol Erdem, “Düne kadar adalet isteyenler, Ankara’dan İstanbul’a gelenler, şimdi Kent-yol işçisini Ankara’ya beklesin. Yarın (bugün) saat 10:00’da 25 arkadaşımızla birlikte Ankara yürüyüşümüzü belediye başkanının önünden başlatıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Halil Özer, “Bu bir açık ihale. Bizim şirketimiz Kent-yol mali yetersizliklerden dolayı ihaleye giremedi. Başkanımız Hayri İnönü, hiç kimsenin maaşında 1 kuruş eksilme olmayacağını ve kimsenin işten çıkarılmayacağını söyledi” dedi.