Gazete Vatan Logo

Şişli'de büyük operasyon! Tüm sokaklar tutuldu didik didik arandı

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesinde, Kuştepe başta olmak üzere tüm sokak ve caddelerde genel asayiş uygulaması başlatıldı. Genel asayiş uygulaması kapsamında, önceden belirlenen bazı işyeri ve adresler ile tüm cadde ve sokaklarda didik didik arandı. Öte yandan Kuştepe İnönü Caddesi'ndeki boş bir arazide polislerin kazma kürek ile kazı yaptığı öğrenildi. Uyuşturucu satıcılarının buraya uyuşturucu gömdüğü polisin de uyuşturucuyu bulmak için kazı yaptığı öğrenildi. Kazı çalışmalarına dedektör köpekler de katıldı.

Şişli'de büyük operasyon! Tüm sokaklar tutuldu didik didik arandı

Şişli'de önceden belirlenen adreslerdeki ev ve iş yerleri ile şüpheli görülen araç ve şahıslara yönelik genel asayiş uygulaması başlatıldı.

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesinde ilçe genelindeki çok sayıda noktada gerçekleştirilen uygulamaya Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve polis helikopteri de destek veriyor.

Özel eğitimli K9 köpeklerinin de kullanıldığı uygulamada, belirlenen ev ve iş yerlerinde uyuşturucu maddeye yönelik arama yapılıyor.

Cadde ve sokaklardaki şüpheli görülen araçların da durdurularak arandığı uygulamada, şüpheli görülen şahısların üst araması ve Genel Bilgi Toplama (GBT) denetimleri gerçekleştiriliyor.

Öte yandan, yapılan aramalar sırasında bir miktar uyuşturucu madde ele geçirilirken, konuyla ilgili gözaltına alınan şahıslar da işlemleri yapılmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

1'İ KADIN 4 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Şişli Kuştepe’de gerçekleştirilen, Kuştepe Bölgesi Hava Destekli Operasyon ve Narkotik uygulaması, an be an polis helikopteri kamerasına yansıdı. Uygulama sonunda 1’i kadın toplam 4 şüpheli kıskıvrak yakalanırken, ekipler uygulamada hassas burunlu polis köpeklerinden de yararlandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Şişli Emniyet Müdürlüğü koordinesinde, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü, Havacılık Şube Müdürlüğü Kuştepe’de bugün saat 15.00 sıralarında hava destekli operasyon ve narkotik uygulaması düzenlenmişti. Düzenlenen operasyonda polis ekipler birden çok evde ve şüpheli görülen şahıslar üzerinde aramalar yaptı. Yapılan aramalarda, 1 adet pompalı tüfek ve 15 adet fişek, 102 adet çeşitli renklerde extacy tabir edilen uyuşturucu hap, 54 gram bonzai tabir edilen sentetik uyuşturucu 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 13 adet fişekle birlikte 5 araca trafik yönünden cezai işlem uygulandığı öğrenildi. Polis ekipleri ayrıca, 5 adet metruk binayı ve 3 ayrı araziyi dedektör köpeklerle kontrol etti.

1’i kadın 4 şüpheli şahısta ekipler tarafından gözaltına alınarak işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi. Öte yandan ekipler, Kuştepe Mahallesi’ni 3 ayrı noktada kapatarak, 5 adrese nöbetçi Şişli Cumhuriyet Savcılığı izni ile aramalarda gerçekleştirdi. Toplamda ise 369 şüpheli şahsı genel bilgi toplama (GBT) işlemi yapan polis, 45 otomobil ve15 motosikleti de denetledi.

Hava destekli operasyon polis helikopteri kamerasında

Yapılan hava destekli operasyon ve narkotik uygulaması ise polis helikopteri ile de takip edildi. Karadan yürütülen çalışmalar boyunca helikopter de havadan an be an o anlar kaydetti.

Haberin Devamı