Gazete Vatan Logo

Şişli'de 4 kulenin yapımı yeniden durduruldu

ŞİŞLİ Belediyesi, Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin de bulunduğu araziye Taşyapı firması tarafından yapılmak istenen 4 kule inşaatı çalışmalarını yeniden durdurdu.

Şişli'de 4 kulenin yapımı yeniden durduruldu

Şişli Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 2 No'lu Koruma Kurulu'nun verdiği kararı göstererek, belediye binasının hemen yanında yer alan şantiyedeki çalışmaları durdurdu. Belediye ekipleri, işçilerden çalışmaları durdurmalarını istedi.

KORUMA KURULU PROJEYLE İLGİLİ BELGE İSTEDİ

Şişli bölgesinden sorumlu olan 2 No'lu Koruma Kurulu verdiği kararla ‘1762 ada, 3 parselde ve çevredeki taşınmazlarda gerekli can, mal ve emniyet tedbirlerinin ivedilikle alınması, bahsi geçen alanda yapılan izinsiz inşai/fiziki müdahalenin durdurulması ve önlenmesi, KUDEB uzmanlarınca yapılan inceleme, rapor ve belgeler ile projeyle ilgili dokümanların müdürlüklerine gönderilmesini" talep etti.

İNŞAAT DAHA ÖNCE DE DURDURULDU

İnşaat çalışmalarını daha önce de durdurduklarını ifade eden Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehrali Seçme, "Belediyemizin bilgisi dışında, herhangi bir resmi evrak getirilmeden inşaat başladı. Biz de bu inşaatın ne olduğuna dair bir müdahalede bulunduk ve inşaatı durdurduk. Bu durdurmanın karşılığında yetkili firma, Çevre Bakanlığı İl Müdürlüğünden bize bir yazı getirdi. Bu yazıda bütün yetkinin Çevre Bakanlığı'nda olduğunu, durdurmayı bizim yapamayacağımızı, bildirdiler. Kültür Varlıkları Kuruluna bir yazı gönderdik" dedi.

Haberin Devamı

"BiZ YAZININ GEREĞİNİ YERİNE GETİRİYORUZ"

Kendilerine çalışmanın durdurulması yönünde bir karar geldiğini belirten Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehrali Seçme, "Kurul, Şişli Belediye Başkanlığı, Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne dağıtımlı bir yazı gönderdi. Burayı koruyun, kurul kararından sonra ne yapılacağına karar verilsin. Biz bugün bu yazının gereğini yerine getiriyoruz. Orada bir okul var, o okul halen eğitim öğretime devam ediyor. Çocukların güvencesiyle ilgili ne olacağını ne biteceğinin bilinmesi lazım. Firmanın buralara girme hakkı yoktur" diye konuştu.