Gazete Vatan Logo

Şişli, Ramazanı Sokak İftarlarıyla Karşılıyor

Şişli Belediyesi tarafından Mecidiyeköy ve Ayazağa’da kurulacak olan iftar çadırları, Ramazan ayı boyunca binlerce vatandaşı ağırlayacak.

Ramazan ayı boyunca, ilçenin 3 ayrı noktasında toplam 5 bin kişiyi ağırlamak üzere 3 ayrı iftar çadırı hizmet verecek. İftar masraflarını her gün bir işadamı ya da bölgedeki hayırsever yurttaşlar karşılayacak.

Bir günde 5 bin kişinin iftarını yapabileceği çadırlar, aynı zamanda yine yüzlerce kişinin orucunu açmak için kumanyaların dağıtıldığı bir merkez olarak da hizmet verecek. Şişli Belediyesi her akşam ilçenin ekonomik düzeyi düşük mahallelerine ve okul yurtlarına kumanya ve erzak yardımında da bulunacak. Yemek dağıtım sayısıyla birlikte Ramazan ayı boyunca yapılacak erzak yardımı ile toplam 50 bin kişiye ulaşılması amaçlanıyor.

Mustafa Sarıgül de, belirli günlerde ilçedeki mahallelerde Şişlili yurttaşların evlerine konuk olarak iftar vaktini vatandaşlarla geçirecek.

Mecidiyeköy’e kurulacak olan Şişli Belediyesi iftar çadırı, her gün fasıl eşliğinde ünlü sanatçıları da ağırlayacak.

Şişli’de Sokak İftarı Bu Yıl da Bir Başka

Ramazan dolayısıyla çeşitli etkinliklere sahne olacak Şişli’de bu yıl da sokak iftarları kurulacak.

Şişli Belediyesi, Ramazan ayının kardeşliği ve paylaşmayı artıran ikliminden faydalanmak ve bu sayede vatandaşları bir araya getirmek amacıyla her akşam 5 ayrı mahallede “sokak iftarları” düzenleyecek. Şişli’nin her akşam farklı bir mahallede düzenleyeceği sokak iftarları sayesinde yaklaşık 2500 kişi mahalle sakinleri komşularıyla biraraya gelerek iftarlarını açma olanağını bulacaklar.

Haberin Devamı