Gazete Vatan Logo
Magazin Şişko Nuri lakaplı Sıtkı Sezgin kimdir?

Şişko Nuri lakaplı Sıtkı Sezgin kimdir?

Türk sinemasında canlandırdığı çocuk tiplemeleriyle tanınan Şişko Nuri lakaplı sanatçı Sıtkı Sezgin, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti.

Şişko Nuri lakaplı Sıtkı Sezgin kimdir?

Sıtkı Sezgin veya Şişko Nuri lakaplı sanatçı 1949'da Samsun'da doğdu. Geçmiş yıllarda Türk Sinema’nın çocuk tiplemelerinden hatırlayacağımız oyuncu Sıtkı Sezgin Şişko Nuri lakabı ile tanınıyor. 1971 yılında Ayşecik ve Sihirli Cüceler sinema filmi ile adım attığı oyunculuğa, Hayat Sevince Güzel, Öksüzler, Ah Dede Vah Dede, Sevgili Dayım, Adile Teyze, Nikah Masası gibi filmler ile devam etti. Özellikle Öksüzler isimli sinema Filminde Sezercik ile gerçekleşen sıpa satın alma bölümünde "Babam çok zengin benim, çuvalla para verir genede alır. Benim olacak fıstık bineceğim üstüne, vuracağım kırbacı, vuracağım kırbacı" cümleleri ile hafızalarda yer edindi.

17 Ağustos Gölcük depreminde evini kaybeden Sıtkı Sezgin günümüzde Anaokulu ve İlkokul öğrencilerine tiyatro oyunlarını sergilemekteydi aynı zamanda yaşantısını Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzur Evi’nde sürdürüyordu. Sıtkı Sezgin aslen Samsun’ludur.