Gazete Vatan Logo

Sisi mi öldürttü?

Mısır’da eğitim gören ve başkent Kahire’de 25 Ocak devriminin 5. yıldönümünde kaybolduktan sonra ölü olarak bulunan İtalyan Giulio Regeni’nin (28), Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi’nin emriyle öldürülmüş olabileceği iddia edildi.

Sisi mi öldürttü?

İtalyan La Stampa gazetesinin haberine göre, Regeni’nin takma ad kullanarak ismi açıklanmayan sol görüşlü bir İtalyan gazetesinde Sisi’yi ve rejimi eleştiren yazılar kaleme aldığı, bu nedenle de öldürülmüş olabileceği belirtiliyor. Mısır ekonomisi hakkında yürüttüğü doktorası üzerinde çalışmak amacıyla Kahire’de bulunan Regeni’nin, yazdıkları sebebiyle korktuğu için makalelerini takma adla imzaladığı vurgulandı. İtalyan basını ayrıca Regeni’nin Mısır muhalefetiyle bağlantılarının olduğunu ve bu bağlantılardan elde ettiği bilgileri İtalyan gazeteleriyle paylaştığını kaydetti.

Renzi devrede

Regeni’nin yarı çıplak ve üzerinde işkence izleri görülen cansız bedeni, Kahire ile İskenderiye kentini birbirine bağlayan otobanın kenarında bulunmuştu. Mısırlı yetkililer İtalyan öğrencinin işkenceden sonra beyin kanaması geçirerek hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Sisi ile telefon görüşmesi yapan İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Regeni’nin katillerinin yakalanması konusunda Mısır’la iş birliği yapılacağını duyurmuştu.

Haberin Devamı