Gazete Vatan Logo

Sisi ile Netanyahu ilk kez....

Mısır Devlet Başbakan Abdul Fettah Sisi, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile New York’ta kameraların önünde görüştü. Bu görüşme Sisi’nin Mısır Devlet Başkanı oluşundan beri kamuya açık yapılan ilk görüşme olduğu kaydedildi.

Sisi ile Netanyahu ilk kez....

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun bölgenin istikrarı konusundaki Mısır'ın çabalarından memnuniyet duyduğunu söylediği kaydedildi.

Sisi ve Netenyahu’nun yaptıkları görüşmede bölgesel meselelerin ele alındığı, Sissi’in, İsrail-Filistin ve bölgesel barış çabalarını desteklediği kaydedildi.

Sisi ve Netenyahu’nun 2016 Haziran’ında Akaba’de gizlice görüştüğü hatırlatıldı. Bundan birkaç ay sonra Sisi'nin İsrail Başbakanı Netenyahu ve muhalif lider Isaac Herzog ile kahire’de Başkanlık sarayında basına kapalı olarak görüştüğü de hatırlatıldı.

Mısır Devlet Başkanı Sissi’nin New York’da Amerikalı Yahudi liderlerle Pazartesi sabahı yaptığı görüşmede İsrail - Filistin barış anlaşması konusunda ABD Başkanı Trump’ın gayretlerinin tartışıldığı belirtildi. Görüşmede Sisi’nin Filistin’de barışın ilerlemesi için Arap ülkelerinin içinde yer aldığı bölgesel bir yaklaşımın gerekli olduğunu söylediği kaydedildi. Görüşmeye, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şürkü ve Mısır İstihbarat Başkanı Halit Fevzi’nin de katıldığı belirtildi.

Haberin Devamı