Gazete Vatan Logo

Şişecam İtalya’daki ikinci fabrikasını aldı

Hindistan’da yaptığı yatırımla büyümesini sürdüren Şişecam iştiraki Trakya Cam, İtalya’daki 2’nci tesisini de aldı. Yeni yatırımıyla hem ürün gamını genişleten hem de düzcam üretiminde kapasitesini ikiye katlayan şirket, Avrupa liderliğini pekiştirdi

Şişecam İtalya’daki ikinci fabrikasını aldı

Geçtiğimiz günlerde Hindistan’da 2013’ten bu yana yüzde 50 ortak olduğu düzcam üreticisi iştiraki HNG Float Glass Limited’in (HNGFL) yüzde 49.8 payını 85.4 milyon dolar karşılığında satın alarak, 99.80 hissesinin sahibi olan Şişecam Topluluğu iştiraklerinden Trakya Cam, Avrupa’daki büyümesini de sürdürüyor.

15.7 milyon euro

İtalya merkezli düzcam üreticisi Sangalli Grubu’nun İtalya’nın kuzeyinde yer alan Sangalli Porto Nogaro tesisini 2016’da satın alan cam sektörünün global oyuncusu, yine Sangalli Grubu’na ait Monte Sant’Angelo’da yer alan Sangalli Vetro Manfredonia tesisini de aldı. Satın alma işlemi 15.7 milyon euro karşılığında gerçekleşti. İtalya’nın güney bölgesinde yer alan 190 bin ton/yıl kapasiteli Sangalli Vetro Manfredonia düzcam üretim tesisinde, 4 milyon metrekare yıllık kapasiteli lamine hattı, 4 milyon metrekare yıllık kapasiteli kaplama hattı ve 1.5 milyon metrekare yıllık kapasiteli satine hattı da bulunuyor.

‘Düzcam’, ‘cam ev eşyası’, ‘cam ambalaj’ ve ‘kimyasallar’ olmak üzere 4 ana iş kolunda faaliyet gösterdiklerini belirten Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, “Organik büyümenin yanı sıra inorganik büyüme fırsatlarını da değerlendiriyoruz. Yatırım politikamız doğrultusunda şirket satın alma, ortak girişim ve diğer iş birliği olanaklarını içeren potansiyel tüm fırsatları değerlendirmek için sürekli çalışıyoruz. İtalya’da faaliyet gösteren düzcam üreticisi Sangalli Vetro Manfredonia tesisinin satın alımı da uzun vadeli ve değer yaratan sürdürülebilir büyüme yaklaşımımızın ve bu kapsamdaki çalışmalarımızın bir sonucudur” dedi.

Haberin Devamı

Kırman, Sangalli Vetro Manfredonia tesisinde lamine ve kaplama hatlarının da bulunduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti: “İtalya’daki düzcam operasyonumuzda oluşan yetkinlik, Manfredonia tesisinin alınmasıyla birlikte artarak devam edecektir. Söz konusu hatlar sayesinde ürün gamımızı daha da genişletmeyi ve İtalya’da mimari camlar pazarında en büyük üretici konumuna gelmeyi hedefliyoruz. Sangalli Vetro Manfredonia tesisinin satın alım sürecinin tamamlanmasıyla birlikte İtalya’daki düzcam üretim kapasitemizi 2’ye katladık. Bu bizim düzcam alanındaki Avrupa liderliğimizi daha da pekiştirmiş oldu.”

Haberin Devamı

İtalya’nın en büyük Türk üreticisi

Şişecam Topluluğu’nun bugün toplam 13 ülkede üretim faaliyetlerini yürüttüğünü hatırlatan Ahmet Kırman, Şişecam Topluluğu’nun İtalya’daki en büyük Türk üreticisi konumunda bulunduğunu hatırlattı. İtalya’da krom bileşikleri üretim tesisi Cromital SpA ile kimyasallar alanında uzun yıllardır faaliyet gösterdiklerini aktaran Kırman, şunları kaydetti: “Yine 2016 yılında Sangalli Porto Nogaro ile birlikte düzcam da İtalya’daki faaliyet alanlarımıza eklendi. Bu satın alma işlemi Bulgaristan’daki düzcam operasyonlarımızla birlikte sinerji yaratarak, Avrupa’daki rekabet gücümüze önemli katkı sağladı. Gerek coğrafi konumu gerekse yıllık 190 bin ton üretim kapasitesiyle Sangalli Vetro Manfredonia tesisinin de Avrupa’daki düzcam faaliyetlerimiz açısından stratejik fayda sağlamasını hedefliyoruz.”

Haberin Devamı