Gazete Vatan Logo

Şişecam arazisine 320 milyon TL

İş GYO ve Nef yeni bir proje geliştirecek

İş GYO ve Nef, Şişecam’ın Topkapı arazisini 320 milyon liraya satın aldı. İki ortak, arazide yeni bir proje geliştirecek.

Kentsel ve bölgesel dönüşüm gerçekleştirmek için geçtiğimiz günlerde işbirliği anlaşması imzalayan İş GYO ve Nef, ilk somut adımlarını attı. Ortaklık, Şişecam’ın Topkapı fabrikası arazisini ilk projelerini gerçekleştirmek üzere 320 milyon liraya satın aldı.

Mülkiyeti Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. ile Anadolu Cam Sanayi A.Ş.’ye ait olan arazi, 130 bin metrekarelik alana sahip. Şişecam’ın fabrikalarını taşımasıyla boş kalan arazi, yüzde 75 İş GYO ve yüzde 25 Nef ortaklığı olmak üzere 320 milyon TL bedel ile satıldı.

Projeler sürecek

Arazide yakın zamana kadar Şişecam’ın fabrikası yer alıyordu. Metro hattına yakınlığı ile dikkat çeken arsa, E-5 ile Esenler Otogarı’nı bağlayan Dumlupınar Caddesi’ne yaklaşık 600 metre cepheye sahip. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ve Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, satın almayla ilgili şu yaptıkları açıklamada şunları söylediler: “Başta İstanbul’da olmak üzere her ölçekteki kentsel dönüşüm projesinde beraber yer almak için birçok ortak proje üreteceğiz. Hedefimiz bu yıldan başlayarak ilk 5 sene içerisinde fark yaratacak ölçüde bir alanının dönüşümünü gerçekleştirmek, bunun ilk adımını da Zeytinburnu’ndaki projemiz ile atmak istiyoruz.”

Haberin Devamı