Gazete Vatan Logo

Sisam Adası nerede? İzmir’de yaşanan depremin merkez üssünün Sisam Adası olduğu öğrenildi! Sisam adası haritası!

AFAD, merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. AFAD, merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. İzmir olmak üzere pek çok ilde hissedilen depremin Merkez üssünün Sisam Adası olduğu öğrenildi. Sisam Adası nerede?

Sisam Adası nerede? İzmir’de yaşanan depremin merkez üssünün Sisam Adası olduğu öğrenildi! Sisam adası haritası!

Merkez üssünün Sisam Adası olduğu öğrenildi. İzmir’de yaşanan deprem nedeniyle vatandaşlar sokaklara çıktı. Seferihisar’da 6,6 büyüklüğünde deprem oldu. AFAD’ın verdiği bilgiye göre Ege denizi merkez üssü. Ege Denizi’nin 16.5 kilometre derinliğinde meydana geldi.

SİSAM ADASI NEREDE?

Sisam (Yunanca'da Samos, Σ?μος) Yunanistan'da, Ege Denizi'nde, Dilek Yarımadası'nın karşısında bir ada. Bu adanın en büyük yerleşim merkezi olan şehri, merkezi bu şehir olan ve Sisam Adası'nı, Ahikerya (Yunanca'da Ικαρ?α, İkarya) adasını ve bölgedeki birkaç küçük adayı kapsayan idari bölgenin (nomos) adıdır. Tarihte kurulan on iki İyon kolonisinden biridir.

Sisam şehrinin (Yunanca'da Vathy de denir) 2001 nüfusu 12500, Sisam adasının 2001 nüfusu 37000, Sisam nomos'unun (Sisam + Ahikerya) 2001 nüfusu 44000'dir.
Aydın ili, Kuşadası ilçesi'nde bulunan Dilek Yarımadası'na oldukça yakındır. Kuşadası'ndan günlük işleyen birkaç seferle deniz yolunda yaklaşık 90 dakikada ulaşılabilen Sisam adasının görülmeye değer pek çok yeri vardır. Bunlar arasında antik kent, kente su taşıma amaçlı MÖ 6. yüzyıldan kalma tünel, Hera tapınağı, herkesin Türkçe konuştuğu Karaveli köyü, Yenikarlovası balıkçı kasabası sayılabilir. Ayrıca Gümüldür'den rahatlıkla görülebilen ve Tavşan Adası'nın tam karşısındadır.

Ayrıca Pisagor ve Aristarkus bu adada doğmuştur. Yunanistan'ın Osmanlı'dan en son aldığı adadır.

Haberin Devamı

SİSAM ADASI HARİTASI