Gazete Vatan Logo

Sis bir batıyor bir açıyordu!

3 askerimizin şehit olduğu Isparta’da düşen CASA tipi uçağın enkaz çalışmaları devam ediyor. Köylüler, uçağın düştüğü saatlerde inanılmaz bir sis olduğunu söylüyor

Sis bir batıyor bir açıyordu!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan planlı uçuş eğitimi maksadıyla içinde 2 pilot ve 1 teknisyenle kalkış yapan CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı, önceki gün öğle saatlerinde Eğirdir Gölü’nün kuzeyinde Yalvaç ilçesine bağlı Yukarıkaşıkara Köyü Gölcük Boğazı mevkiindeki dağlık alanda düştü. Kazada Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa, Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı ve Hava Uçak Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Kadir Arlı şehit oldu.

Kara kutu aranıyor

Yukarıkaşıkara Köyü’nden itibaren jandarma tarafından önlem alınarak, enkazın bulunduğu bölgeye giden yol kapatıldı. Sadece enkaz kaldırma ve dağlık alandaki yolun düzenlenmesi için kullanılan ağır iş makineleri ile askeri yetkililerin geçişine izin verildi. Askeri personelin bölgedeki bekleyişi sabaha kadar devam etti. Kaza sonrası kaza kırım ekibinin yönlendirildiği enkaz alanında kara kutu arama çalışmalarıyla birlikte teknik incelemeler de sürdürüldü.

Yanımızdan geçti

Yetkililerin ve görgü tanığı köylülerin ifadelerine göre yoğun sis nedeniyle yaşandığı düşünülen kazanın nedeni, kara kutunun incelenmesinin ardından netleşecek. Görgü tanığı köylülerden İsmail Pınar, şunları anlattı: Eğirdir tarafından uçağın gelip ‘Kapangediği’ dediğimiz köyün doğu tarafında çok yakından gittiğini gördük. Dışarıda sigara içiyorduk. İnanılmaz sis vardı. Sis bir bastırıyor bir açıyordu, ondan da pek neyin ne olduğunu bilemedik. Ondan sonra da uçağın düştüğü söylendi ve helikopterlerin havada döndüğünü gördük, biz de elbirliğiyle aramaya çıktık. Önce hududu biliyor olsaydık köylümüzün hepsi çoban, kimi Hodulluca’nın güneyinde kimi Koru’da dedi, buraları ararken tabi biz varmadan helikopter varmış.

Haberin Devamı

24 KİŞİLİK EKİP BÖLGEDE

Tipi altında kaza kırım

Enkazın bulunduğu bölgede incelemeler yapmak üzere Ankara, Eskişehir ve Afyonkarahisar’dan 24 kişilik kaza kırım ekibi, köye geldi. Dün sabah saatlerinde, sağanağın etkili olduğu köyde, öğle saatlerinde ise kar yağışı başladı. Yoğun kar yağışı, köyden 12 kilometre uzaklıktaki dağlık alana ulaşımı zorlaştırdı. Uçağın enkazına ulaşıldığı dünden itibaren bölgede uçağın kara kutusunu aramaya devam eden ekipler, yağmur ve kar nedeniyle güçlük yaşadı.

Haberin Devamı