Gazete Vatan Logo

Şırnak'ta yol kesen teröristlere tepki

Şırnak'ta yol kesen teröristlere tepki

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, yolları ulaşıma kapatmak için araçların kontak anahtarlarına el koyan PKK'lı teröristlere vatandaşlar tepki gösterdi.

Alınan bilgiye göre, yüzleri kapalı bir grup silahlı terörist, gece saatlerinde Nusaybin Caddesi'nde yol kesip araçları durdurdu. Teröristlerin, sürücü ve yolcularını indirdikleri araçların kontak anahtarlarına el koyması sonucu Yafes, Nusaybin ve İdil caddelerindeki yollar ulaşıma kapandı.



Teröristlerin eylemi nedeniyle İdil-Nusaybin karayolunda ulaşım sağlanamazken, teröristler, biber gazı ve basınçlı suyla olaya müdahale eden polis ekiplerine de molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldırdı.

Sürücü ve yolcuların yanı sıra ilçe halkının da büyük mağduriyet yaşadığı eylemin ardından araçlarının kontak anahtarları ellerinden alınan vatandaşlar olaya tepki gösterdi.


Sürücüler, olaylar sırasında herhangi bir zarar görmemesi için araçlarının başından ayrılmazken, aynı bölgede iş yerleri bulunan çok sayıda esnafın da kepenk açamadığı görüldü.

Teröristlere tepki gösteren vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyetin son bulmasını isteyerek, "Bu son derece adaletsiz bir durum. Dün geceden bu yana araçlarımız burada. Hastamız var, hastaneye götüremiyoruz. Seyehat özgürlüğüne bile engel oluyorlar. Bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı