Gazete Vatan Logo

Şırnak’ta ilk tenis turnuvası

Şırnak Fatih Sosyal Bilimler Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenen tenis turnuvasına öğrenciler ve vatandaşlar ilgi gösterdi.

Şırnak’ta ilk tenis turnuvası

Şırnak Fatih Sosyal Bilimler Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenen tenis turnuvasına öğrenciler ve vatandaşlar ilgi gösterdi. Şırnak’ta ilk defa tenis turnuvası düzenlendiğini belirten Gençlik Kültür Evi Asistanı Nazlı Altürk, “Baktık Şırnak’ta genç arkadaşlarımız tenis kulübü açtılar. Tenis sporu ile ilgilenen gençlerimizin, çocuklarımızın olduğunu gördük. Bunu nasıl yaygınlaştırabiliriz diye düşündük. Tenis Kulübü Başkanı Selma hanımın girişimleri ve Şırnak Belediye Başkan Vekilimiz Turan Bedirhanoğlu’nun desteği ile bir organizasyon yaptık. Turnuvamıza yaklaşık 40 kişi başvuruda bulundu. Bu Spor Şırnak’ta yeni yeni tanıtılmaya başlanıyor. Bugün (dün) Şırnak’ta ilk defa kort tenisi turnuvası gerçekleştiriyoruz. Bugün maçlarımız başlıyor. Turnuvamız 3 gün sürecek. Turnuvamızda küçük çocuklarımız, yetişkinler ve 4 engelli sporcumuz var. Amacımız ulusal maçlara sporcular göndermek” dedi.

Tenis Kulübü Başkanı Selma Özçınar da “Şu anda kulübümüz bünyesinde 96 öğrencimiz var. 45’i minik, bizim için çok çok değerli olan 4 engelli var. Bugünkü organizasyon ile beraber inşallah bundan sonra daha geleneksel, uluslar arası turnuvalara gidecek seviyede öğrenciler yetiştireceğiz” dedi.

Haberin Devamı