Gazete Vatan Logo

Şırnak'ta çatışma: 1 asker şehit

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada Şırnak'ta 1 askerin olduğu ifade dildi.

Şırnak'ta çatışma: 1 asker şehit

Genelkurmay Başkanlığı Şırnak'ta PKK'lıların açtığı ateşte 1 askerin şehit olduğunu, 1 asker ile 2 geçici köy korucusunun da yaralandığını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"12 Ekim 2015 tarihinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla başlatılan operasyon esnasında, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce açılan taciz ateşi sonucunda Kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, Kahraman bir silah arkadaşımız ve Kahraman iki Gecici Köy Korucumuz da hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralılar derhal helikopter ile Şırnak Asker Hastanesine tahliye edilerek tedavilerine başlanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu hain saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırılarda yaralanan Kahraman silah arkadaşımız ve Geçici Köy Korucularımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Haberin Devamı



Şehit Uzman Çavuş İlker Tosun acı haberi, Aksaray'ın Gülağaç İlçesi’ne bağlı Demirci Beldesi’nde oturan annesi Hatice, ağabeyi Ahmet ve kardeşleri Muhammet ile Ayşe Tosun’a askeri yetkililer tarafından verildi. Kamyon şoförü olan baba Orhan Tosun’un ise kamyonuyla yük götürdüğü için İstanbul’da olduğu ve acı haberi aldıktan sonra uçakla memketine dönmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

KARDEŞİ DE UZMAN ÇAVUŞ OLARAK ATAMA BEKLİYOR

Bekar olan 4 yıllık Uzman Çavuş İlker Tosun’un, kardeşi Muhammet Tosun’un da uzman çavuşluk sınavını kazandığını ve atanmasını beklediği öğrenildi.