Gazete Vatan Logo

Şırnak'ta askeri helikopter düştü: 13 asker şehit oldu

Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan coogeer tipi helikopter kalkıştan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştü. Kaza bölgesine arama-kurtarma ekiplerinin yanısıra çok sayıda sağlık personeli sevk edildi. Yapılan son açıklamada 13 askerimizin şehit olduğu bildirildi

Şırnak'ta askeri helikopter düştü: 13 asker şehit oldu

Uludere ilçesi Şenoba beldesinden Şırnak il merkezine gitmek üzere havalanan ve içerisinde 10'un üzerinde askerin personelin bulunduğu tahmin edilen Cooger tipi helikopter kalkıştan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştü.

TSK: 13 ASKER ŞEHİT OLDU
Türk silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada kazada 13 askerin şehit olduğu belirtildi. İşte o açıklama
31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir.
Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır.
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.
OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR GELDİ
Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba Beldesinden havalanan ve yüksek gerilim hattına takılarak düşen Cougar tipi helikopterin enkazında olay yeri inceleme çalışmaları devam ediyor.
Şenoba beldesinde düşen Cougar tipi askeri helikopterin enkazında uzman ekiplerce inceleme yapılıyor. Enkazın bulunduğu Hezil Çayı mevkisine gelen jandarmaya bağlı olay yeri inceleme ekipleri, enkaz ve çevresinde çalışma yürütüyor.
Kuzey Irak’ın sıfır noktasında düşen helikopterin enkazı çevresinde yoğun güvenlik önlemleri arasında olay yeri inceleme çalışmaları devam ediyor.
GENELKURMAY BAŞKANI İNCELEMELERDE BULUNDU
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın kuvvet komutanlarıyla birlikte Şırnak’a giderek 13 askerin şehit olduğu helikopter kazasıyla ilgili incelemelerde bulunduğunu açıkladı.
TSK’dan yapılan yazılı açıklamada, 31 Mayıs 2017 günü saat 20.55 sularında meydana gelen elim helikopter kazasının ardından, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ile birlikte incelemelerde bulunmak ve şehit cenazelerine katılmak üzere 01 Haziran 2017 günü gece 00.40’ta Şırnak’a intikal ettiğini açıkladı. Açıklamada, Akar ve beraberindeki heyetin Şırnak Devlet Hastanesine giderek yetkililerden kaza hakkında bilgi aldığı ifade edildi.
13 ŞEHİTİN İSİMLERİ

- Tümgeneral Aydoğan Aydın (51) Evli iki çocuklu

- Albay Oğuzhan Küçükdemir (47) Evli iki çocuklu

- Albay Gökhan Peker (43) Evli iki çocuklu

- Yarbay Songül Yakut (41) Bekar

- Binbaşı Koray Onay (38) Evli iki çocuklu

- Yüzbaşı İlker Acar (37) Evli iki çocuklu

- Yüzbaşı Nuri Şener (32) Evli bir çocuklu

- Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak (32) Bekar

- Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş (29) Evli

- Başçavuş Mehmet Erdoğan (47) Evli iki çocuklu

- Başçavuş Fevzi Kıral (35) Evli iki çocuklu

- Uzman Çavuş Zeki Koç (42) Evli üç çocuklu

- Uzman Çavuş Hakan İncekar (38) Evli iki çocuklu

ŞEHİT CENAZELERİ ŞIRNAK'A GETİRİLDİ

Şırnak’ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 13 askerin cenazesi Şırnak Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Zeki Koç'un Osmaniye'deki babaevinde yas var. Şehidin annesi Zeynep Koç, uzun süre oğlunun şehit olduğu haberine inanmayarak, askerlere uzun süre oğluna ne olduğunu sordu.
Şırnak'ın Şenoba Tugay Komutanlığı'ndan kalkış yapan ve içinde 13 personelin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi helikopterin, kalkışından kısa bir süre sonra ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğradı. Kaza neticesinde; helikopterde bulunan 13 asker şehit oldu. Olay yerine giden ambulanslarla şehit askerlerin cenazeleri Şırnak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Şehit cenazelerinin yapılacak otopsinin ardından yarın düzenlenecek tören ile memleketlerine uğurlanacağı belirtildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesiyle ilgili yetkililerden bilgi aldığı bildirildi.
Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Erdoğan'a, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde bir askeri helikopterin düştüğüne ilişkin ilk bilginin, Beştepe'de Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından kurul üyelerine verilen iftar esnasında ulaştığını açıkladı.
Helikopterin yüksek gerilim hattına takılarak düşmesiyle meydana gelen elim kazada can kayıpları da olmasından derin üzüntü duyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, şehit askerlere Allah'tan rahmet dilediği, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a başsağlığı dileklerini ilettiği kaydedildi.
IŞIK, SOYLU, ŞİMŞEK VE HULUSİ AKAR ŞIRNAK'A GİTTİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu askeri helikopterin düşmesinin ardından Şırnak'a gitti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesinin ardından incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN TAZİYE MESAJI
Başbakan Binali Yıldırım, "Helikopterde bulunan 13 askerimizin şehit olduğu haberini teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Bizleri derin bir acıya boğan bu elim olayda, şehit olan kahraman vatan evlatlarımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum"
Başbakan Binali Yıldırım Şırnak'ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askere ilişkin taziye mesajı yayınladı. Başbakan Yıldırım'ın mesajında şu ifadeler yer aldı: "Bugün akşam saatlerinde, Şırnak Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait bir helikopterin, yüksek gerilim hatlarına takılarak kaza kırıma uğraması sonucu, helikopterde bulunan 13 askerimizin şehit olduğu haberini teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Bizleri derin bir acıya boğan bu elim olayda, şehit olan kahraman vatan evlatlarımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.
Şehitlerimizin kederli aileleri ve yakınları başta olmak üzere bütün vatandaşlarımıza sabır ve başsağlığı diliyorum."

BAŞBAKAN AİLEYİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Binali Yıldırım, Şırnak’ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre; Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın evine giderek ailesine taziye ziyaretinde bulundu

KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Şırnak'ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm Türkiye'nin başı sağolsun" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu resmi Twitter hesabından, Şırnak'ta 13 askeri personeli taşıyan helikopterin düşmesine ilişkin, "Şırnak'ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm Türkiye'nin başı sağolsun" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK: YÜREĞİMİZE KOR ATEŞLER DÜŞTÜ
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek acı kazadan sonra Twitter'dan bir açıklama yaptı ve "Şırnak'tan acı bir kaza haberi, yine yüreğimize kor ateşler düştü. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun..." mesajını paylaştı.
BAKAN ÇAVUŞOĞLU VE ÇELİK'TEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve AB Bakanı Çelik, Şırnak'ta düşen askeri helikopterde şehit olan askerlere Allah'tan rahmet diledi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Şırnak'ta düşen askeri helikopterde şehit olan 13 askere Allah'tan rahmet diledi.
Çavuşoğlu ve Çelik, sosyal medyadaki Twitter hesapları üzerinden paylaşımda bulundu.
Bakan Çavuşoğlu, "Şırnak'ta düşen helikopterde şehit olan kahramanlarımızın acısı yüreğimizi dağladı. Allah rahmet eylesin, Milletimizin başı sağ olsun." mesajını yazdı.
Bakan Çelik de şehit olan askerlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Yüreğimiz yandı. Acımız çok büyük. Mekanları cennet olsun..." ifadelerini kullandı.
Çelik, şunları kaydetti:
"En zor koşullarda vatan müdafaası ve terörle mücadele için üstün fedakarlıklarla dolu hayatlar yaşadılar. Milletimizin gururu oldular. Ve yine üstün fedakarlık gerektiren görevleri sırasında şehit oldular. Her biri milletimizin gururu olarak her zaman şükranla anılacak."
BAKAN ALBAYRAK'TAN TAZİYE
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde askeri helikopterin düşmesi nedeniyle taziye mesajı yayımladı.
Bakan Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Şırnak'ta helikopter kazasında şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabrı cemil dilerim. Milletimizin başı sağ olsun." ifadesini kullandı.

TBMM BAŞKANI KAHRAMAN'DAN TAZİYE MESAJI

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Şırnak’ta meydana gelen helikopter kazasına 13 askerin şehit olmasıyla ilgili, “Yurt içinde ve yurt dışında gece-gündüz demeden yürüttükleri operasyon sırasında şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin yakınlarına ve silahlı kuvvetlerimizin tüm mensuplarına sabr-ı cemil ve başsağlığı diliyorum” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde, 13 askerin şehit olması nedeniyle bir taziye mesajı yayımladı. Meydana gelen kazada 13 askerin şehit olmasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu aktaran Kahraman, “Ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlamak gayesiyle bölücü terör örgütü mensuplarına karşı, kararlı ve etkili bir mücadele yürüten silahlı kuvvetlerimiz mensubu 13 askerimizin, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde geçirdikleri elim bir kaza neticesinde şehit olmalarından büyük üzüntü duydum. Milletimizin birlik ve beraberliğini muhafaza etmek, devletimizin bağımsızlığını korumak gayesiyle bölücü ihanet şebekesine karşı yurt içinde ve yurt dışında gece-gündüz demeden yürüttükleri operasyon sırasında şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin yakınlarına ve silahlı kuvvetlerimizin tüm mensuplarına sabr-ı cemil ve başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı