Gazete Vatan Logo

Şırnak, Nusaybin ve Yüksekova'da 11 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak, Nusaybin ve Yüksekova'da 11 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

GENELKURMAY Başkanlığı, Şırnak, Mardin'in Nusaybin ve Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde sürdürülen operasyonlarda 11 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay'ın açıklamasında Şırnak'ta 6, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 2 ve Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 3 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan dün meydana gelen olaylara ilişkin bilgiler şöyle:

* Mardin/Nusaybin’de devam eden operasyonda; iki bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 150’dir.), 26 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 320’dir.)

* Şırnak’da devam eden operasyonda; altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 136’dır.), 25 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 297’dir.).

Haberin Devamı

* Hakkâri/Yüksekova’da devam eden operasyonda; üç bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 113’tür.), bir adet Biksi makineli tüfeği, bir adet M-4 piyade tüfeği, 23 Kaleşnikof piyade tüfeği, iki adet tabanca, bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, yedi adet Kaleşnikof şarjörü, iki adet el bombası, bir adet av tüfeği, 12 adet roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, üç adet M49/A1 aydınlatma mayını, dört adet gaz maskesi, beş adet çift kar elbisesi, iki adet kamera, bir adet akım ölçer, yedi adet hücum yeleği ve ilk yardım malzemeleri ele geçirilmiş, 19 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 134’tür.).

* Mardin Kızıltepe Askerlik Şube Başkanlığına bombalı araçla saldırı gerçekleştirilmiş, bir kahraman silah arkadaşımız ve bir sivil güvenlik görevlisi hafif yaralanmış, bölgede bulunan yabancı uyruklu bir şahıs hayatını kaybetmiş ve 16 vatandaş yaralanmıştır.

Haberin Devamı

* Hatay/Belen’de icra edilen operasyonda bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, beraberinde bir adet M-16 piyade tüfeği, beş adet dolu şarjörü, iki adet el bombası ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

* Şanlıurfa’da, Suriye’den Türkiye sınırına gelen PKK/PYD terör örgütü mensubu bir terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

* Mardin/Midyat’ta, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

* Bitlis/Tatvan’da yapılan arazi aramasında bölücü terör örgütü tarafından tuzaklanmış olan iki adet el yapımı patlayıcı bulunarak imha edilmiştir.

* Şırnak/İdil’de icra edilen operasyonda; bir adet Biksi makineli tüfeği, 3.000 adet Biksi fişeği, yedi adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 24 adet Kaleşnikof şarjörü, sekiz adet el bombası ve bir adet fotoğraf makinesi ele geçirilmiştir.

* Iğdır’da, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık eden iki şahıs yakalanmış, şahısların evlerinde yapılan aramalarda iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet 7,7 mm İngiliz piyade tüfeği, bir adet ruhsatsız av tüfeği, bir adet kuru sıkı tabanca, 209 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 60 adet 7,7 mm İngiliz piyade tüfeği fişeği,180 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mermisi, 184 adet G3 piyade tüfeği mermisi ele geçirilmiştir.

Haberin Devamı

* Muş’ta bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak göz altına alınmıştır.

* Gaziantep’te DEAŞ terör örgütü üyesi, yabancı uyruklu beş şahıs yakalanmıştır.

* Bingöl’de bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık eden beş şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, bir adet tabanca, bir adet şarjör, 13 adet fişeği, bir adet kuru sıkı tabanca, iki adet av tüfeği ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir.