Gazete Vatan Logo

Şirketlerin döviz riski yok

Bakan Berat Albayrak, gelecek 12 ayda özel sektörde döviz riskinin görülmediğini belirterek, “Ekonomide daha önemli adımlar atılacak” dedi

Şirketlerin döviz riski yok

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AK Parti hükümetlerinin, son 16 yılda tüm vaatlerini yerine getirdiğini ve bu geleneğin devam edeceğini belirtti. New York’ta 9’uncu Türkiye Yatırım Konferansı’nda konuşan Albayrak, son 2 ayda bütçe disiplini açısından çok önemli adımlar atıldığını vurguladı ve ekledi: “Bütçe açığımızın GSYH’ye oranını yüzde 2’nin altında tutmayı hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşmak için ilk olarak 35 milyar TL değerinde tasarruf ve gelir sağladık.”

Albayrak, enflasyonla mücadele konusunda da yapılması gereken her şeyin yapılmaya başlandığını dile getirdi.

Spekülasyonlara değil, gerçek resme bakılması gerektiğine dikkat çeken Berat Albayrak, Türkiye’ye ilişkin 4 önemli ölçütün bu resmin önemli bir bölümünü oluşturduğunu belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı, Türkiye’nin kamu, hane halkı, banka ve özel sektörün borçlarından oluşan bu dört ölçütte, diğer yükselen piyasalar ve dünya geneliyle kıyaslandığında çok daha iyi durumda olduğunun altını çizdi. “Bankaları desteklemeye devam etmek için her türlü seçeneğe sahibiz” ifadelerini kullanan Albayrak, gelecek 12 ayda özel sektörde döviz riskinin görülmediğini vurgularken, “Türkiye öngörülebilir gelecekte doğru yolda ilerleyecek ve ekonomide daha önemli adımlar atılacak” dedi.

Haberin Devamı

McKinsey ile çalışacağız

Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı’nın 3 ana başlığı kapsadığını vurgularken, bunları dengelenme, disiplin ve dönüşüm olarak sıraladı. Özellikle değişim ile ilgili yeni bir birim kurduklarını aktaran Albayrak, “Yeni program bünyesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışmaya karar verdik” diye konuştu.