Gazete Vatan Logo

Şirketlere 10 milyar euroluk ‘milli’ davet

İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanının yapım ve işletmesini üstlenen İGA’nın CEO’su Yusuf Akçayoğlu, projeyi milli bir proje olarak kabul ettiklerini; bu doğrultuda 10 milyar euroluk pazar yaratacak inşaat çalışmalarında yerli üreticilere öncelik vereceklerini söyledi.

Şirketlere 10 milyar euroluk ‘milli’ davet

Havalimanı inşaatında kullanılacak malzemelerin yüksek oranda yerli üretimle gerçekleşmesi ve yerli üreticinin desteklenmesi amacıyla İstanbul Sanayi Odası’nda (İSO) düzenlenen toplantıda konuşan Yusuf Akçayoğlu, “Türk firmalarına tamamen pozitif bir ayrımcılıkla bu işi yöneteceğimiz milli bir proje olsun istiyoruz. Bu projeyi milli bir proje olarak kabul ettik ve tasarım anlamında üzerimize düşeni yaptık. Yabancı tasarımcılara bir Türk şirketi ile evlilik şartı koyduk” dedi ve ekledi:

“Şantiyemiz dünyanın en büyüğü olmaya aday. Projedeki ihtiyaçlar doğrultusunda yerel üreticilerimizle işbirliği yapmaya özen gösteriyoruz.”

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan da Türkiye imalat sanayinin her türlü makina ve ekipmanı kolaylıkla üretebilecek potansiyele sahip olduğunu belirterek, üçüncü havalimanında kullanılacak ürünlerin büyük çoğunluğunun üretimine hazır olduklarını söyledi.