Gazete Vatan Logo

Sıradaki büyük ''şey'' geliyor

Sıradaki teknolojik devrim ne olacak?

Gizli dedektiflik filmlerini hepimiz hayatımızın bir yerine kesinlikle koyuyoruz. Küçük-büyük herkes heyecan dolu dedektifleri unutmamıştır. Dedektiflerin her şeyi hallettiği o kol saatini nasıl unutabiliriz zaten öyle değil mi? James Bond ya da Dedektif Gadget..

Yaklaşık 10 yıldır bu her şeyin üstesinden gelen muhteşem ''akıllı'' saatler teknolojinin geleceğinde, gündeminde yer alıyor ancak bu konuda henüz yakınından geçişmiş bir teknoloji göremedik. Belki de 2013 yılı bunun için iyi bir zamanlama olacaktır. Android işletim sistemli saatler düşünün, sizce çok uzağımızda olabilir mi?



İşte tasarlanan akıllı saatler:

Cookoo Watch

Dijital ve analog saatinin yanı sıra saati sesli söyleyen bu cihaz iOS cihazlarla senkronize çalışabiliyor. En önemli özelliklerinden biri de olmazsa olmaz sosyal ağ takibinize yardımcı oluyor. Facebook''a artık saatinizden bile ulaşabileceksiniz. Google Android versiyonu da bulunan cihazın fiyatının 130$ civarında olması bekleniyor. 50 metreye kadar su geçirmez özelliği de en ihtiyaç duylan özelliklerden biri.



I''m Watch

Dokunmatik ekranlı saatimiz, kullanıcılara kaydırma, sürükleme hatta ekranı büyütüp küçültme gibi bir çok dokunmatik özelliği bünyesinde bulunduruyor. Sosyal ağlardan hava durumuna hatta mesajlarınıza kadar öğrenebiliyorsunuz. 1.55 inç 240x240 ekran, 4 GB bellek ve 128 MB RAM bulunuyor. Bu saatin fiyatı ise 349$''dan başlıyor.




iPod Nano Watch

Böyle bir teknolojiden Apple''ın mahrum kaldığını düşünmek olmaz. Böyle bir teknolojide liste başında yer alacak firmalardan biri Apple olacak. Nano iPod''larıyla büyük ilgi çeken ve dokunmatik özelliklerinin stabilitesiyle bir Apple saatten beklentiler yüksek.




KAYNAK : Teknolojioku.com - Sıradaki büyük ''şey'' geliyor

Haberin Devamı