Gazete Vatan Logo

Sıra Türkiye’de ofise geldi!

DÜNYANIN önde gelen 250 müteahhiti arasında yer alan ve ağırlıklı olarak Rusya’da iş yapan Ant Yapı, Türkiye pazarında projelerini çeşitlendiriyor. Bugüne kadar Türkiye’de Anthill Residence, Antriva gibi daha çok oturmaya yönelik projeleri hayata geçiren Ant Yapı, ilk ofis projesini inşa edecek. Bunun yanı sıra, Ümraniye, Ataşehir ve Riva’da yeni projeler geliştirmeyi planlayan Ant Yapı, yurt dışında da 3.3 milyar dolar değerinde 30 projeyi sürdürüyor.

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, mevcut ve yeni projeleri hakkında bilgi verdi. Ant Yapı’nın Türkiye’deki ilk ofis projesi olan Antplato, İstanbul’da Basın Ekspres yolu üzerinde, 7 bin metrekarelik alanda 25 katta 180 birimden oluşacak. Projede genişlikleri 80 ile 172 metrekare arasında değişen ofisler yer alacak. 50 milyon dolarlık yatırım maliyetine sahip olacak projenin metrekare fiyatı 4 bin 500 lira olacak.

Avrupa’nın en yükseğini inşa ediyor

MEHMET Okay, yurt dışındaki devam eden projeleri hakkında şu bilgileri verdi: “Şu anda Rusya, Ukrayna ve Türkmenistan’da aynı anda 30 projeyi yürütüyoruz. Bu projeler 3.3 milyar dolar değerinde. Bunların arasında 352 metre yüksekliğiyle Avrupa’nın en yüksek binası olan Rusya’daki Oko Tower, 242 metre yüksekliğiyle Ukrayna’nın en yüksek binası olan Sky Towers, Moskova’daki Mayak Konut Kompleksi yer alıyor.”

Haberin Devamı