Gazete Vatan Logo

Sır perdesi aralandı

Susurluk kazasının ardından Yeşil'den haber alan olmadı.Bu fotoğraflar ilk kez yayımlandı

OĞLU BİLİNMEYEN YEŞİL’İ ANLATIYOR

Babam sayısız yurtdışı operasyona katıldı


JİTEM ve MİT adına çalıştığı iddia edilen, Doğu’daki birçok faili meçhul cinayetin tetikçisi olduğu öne sürülen Yeşil ile ilgili genel kanı öldüğü yönünde. Timaş yayınlarından yayımlanan kitapta Mahmut Yıldırım’ın operasyonları, ilişkileri ve özellikle ’kahramanlıkları’ oğlu Murat Yıldırım’ın gözüyle anlatılıyor.


Ava giden avlanır

Kitapta “Yurt dışı operasyonları” başlığı altında Yeşil’in görev aldığı yurt dışı operasyonlar yer alıyor:

“Babam, yurt içinde katıldığı sayısız operasyonun dışında yurt dışında da birçok operasyona gönderildi. Biz Ankara’ya taşındıktan sonra İtalya, Almanya, Hollanda, İran, Macaristan, Belçika, Romanya, Brüksel, Beyrut’a gittiğini biliyorum. Fakat bunların içeriğini biz bilmiyoruz. Dursun Karataş için yurt dışına bir operasyona gitmişti. Mercedes operasyonundan başka bir de Yunanistan’a bir general için gidiyorlar.


Yunanlı komutan amiral miydi yoksa general mi tam hatırlamıyorum... Bizimkiler adamı Bekaa Vadisi’nde görüyorlar. Mahsun Korkmaz Kampına girip çıkarken fotoğraflıyorlar. PKK’ya hem destek veriyor hem de teröristlere eğitim veriyor.

Babamlar Yunanistan’a operasyon düzenlemeye gidiyorlar fakat orada bir aksilik yaşanıyor ve Yunan polisi babamları yakalıyor. 3-4 gün işkence yaparak konuşturmaya çalışıyorlar, babam konuşmuyor. Bunun üzerine devreye giren Türk heyetine babamları teslim ediyorlar.

Yunan istihbaratı, babamı teslim ederken, ” İnşallah bu adam gibi başka adamınız yoktur “ diyor. Zannedersem bu konu ile alakalı Yunanistan’da babam ve Mehmet Eymür ile alakalı dava açıldı.”

VATAN’IN NOTU

Emekli General Dimitris Matafias ise birçok kez Bekaa Vadisi’nde Öcalan ile buluşmuş, Atina’da PKK toplantılarına katılmış ve Öcalan’ın temsilcisi olduğunu iddia edip ondan mesajlar okumuştu.

Hedef 33 er değildi

Kitapta “33 askerimizin şehit edildiği gün” başlığı altında hedefin 33 asker değil, MHP Elazığ Milletvekili Tuncay Şekercioğlu olduğunu iddia ediyor: “Babam, o gün MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Tuncay Şekercioğlu ile birlikte Bingöl’den Elazığ’a gidiyor. Bir süre yolun ters istikametinde, yani karşıdan araç gelmediğini görünce, yola pusu atıldığını düşünüyor. Hemen yolu değiştirip, dağ yoluna sapıyorlar. O gün atılan pusuda 33 askerimiz şehit ediliyor. Babam, o pusunun Tuncay Şekercioğlu’na atılmış olabileceğini söylerdi.”

VATAN’IN NOTU

24 Mayıs 1993’te Elazığ-Bingöl karayolunda asker taşıyan iki aracı durduran PKK’lı teröristler, acemi eğitiminin ardından birliklerine gitmekte olan 33 eri şehit etti. Eylemde Şemdik Sakık’ın bizzat yer aldığı da iddia ediliyor.

Ersever’i öldürdü mü?

Murat Yıldırım kitabında, babası Mahmut Yıldırım ile Binbaşı Cem Ersever ilişkisini Ersever’i Yeşil mi öldürdü? başlığı altında anlatıyor:

“Ahmet Cem Ersever, babamın yanında en fazla gördüğüm komutandı. Bizim eve çok sık gelip gider, babamla sohbet ederdi. Babam da ilk zamanlar O’nu çok seviyordu. Hatta diyebilirim ki, komutanlar ve askerler içinde babamın en fazla sevdiği kişi Cem Ersever’di. Araları sonraki zamanlarda bozuldu. Ersever bizim eve geldiğinde, babam benim okul defterlerimin, kitaplarımın üstüne etiket yapıştırır; etiketlere isim olarak Murat Demir yazardı. Babam, kendisine çok güvense de Cem

Ersever babamı hep Ahmet Demir olarak bilirdi. Ersever, Yeşil’in tıpa tıp bir kopyası gibiydi. Terörle mücadelede izlediği yöntem, ortaya koyduğu tavır babamın tarzına çok benziyordu.”



Ersever’i aşk yaktıMurat Yıldırım’ın ilginç iddialarından biri de yine Cem Ersever’le ilgili: “Cem Ersever ölmemiş olsaydı, Brüksel’e gidip terör örgütü ERNK’nın toplantılarına katılacaktı! Bunu söyleyen, dile getiren var mı? Yok. Nasıl bir saf değiştirmiş olduğu buradan ortaya çıkmıyor mu?”

Babası Mahmut Yıldırım ile Cem Ersever ilişkisinin bozulma noktasının PKK itirafçısı Nevval Boz olduğunu iddia ediyor. Mahmut Yıldırım, Cem Ersever PKK itirafçısı Boz ile gönül ilişkisi yaşamaya başlayınca terörle mücadele fikirlerinde değişiklik olduğunu ve bu değişimin de başarısız olan Öcalan suikastına neden olduğunu savunuyor.






Haberin Devamı