Gazete Vatan Logo

Yarın okullar tatil mi? Sınırda okullar tatil mi? Ziya Selçuk...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında bazı sınır ilçelerinde eğitime ara verildiğini duyurdu. Peki, yarın okullar tatil mi?

Yarın okullar tatil mi? Sınırda okullar tatil mi? Ziya Selçuk...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında bazı sınır ilçelerinde eğitime ara verildiğini duyurdu. Sınırda yaptığı açıklamada Selçuk, ‘’Her tür ve derecedeki eğitim kurumlarındaki öğrencilerimiz başka bir okula velilerimizin talebi doğrultusunda nakil gitmek isterlerse, e-okul sistemimizde nakil nedenleri arasına ikametgâh kontrolü yapılmaksızın eklenen, misafir öğrenci geçici nakil nedeni seçeneği üzerinden kayıtları yapabilmekteyiz." ifadelerini kullandı.

Mardin’de eğitime ara verilen ilçeler

Mardin Valiliği, Mardin İlimiz Nusaybin İlçesi'ndeki tüm okullarımız ile Artuklu ve Kızıltepe İlçeleri'nin Suriye sınırına yakın yerleşim yerlerindeki toplam 156 okulumuzda 17-18 Ekim 2019 tarihlerinde iki (2) gün süre ile Eğitime ara verildiğini duyurdu.

Şanlıurfa’da eğitime ara verilen ilçeler

Şanlıurfa Valiliği, Ceylanpınar ve Akçakale ilçelerimizdeki tüm okullarda, Suruç ilçemizde; Mürşitpınar, Çaykara, Küçük Kendirciler, Eğrice, Çengelli, Aşağı Oylum, Dolaş, Dikmetaş, Fıstıklı, Kesmecik, Şakir Şimşek, Tavşan, Yolaklı, Binatlı, Taşlıkuyu, Küçükova, Molla Hamza, Göleç, Atlılar, Balaban, Deniz, Kaynakçı, Özgören, Özlüce, Tokçalı, İzci, Yıldız, Eskice ve Kovalı ilk ve ortaokulları, *Birecik ilçemizde de; Çiçekalan, Duyduk, Konak, Sakaltutan, Yukarı İncirli, Düzlüce, Aşağı Karkutlu, Göktepe, Bilekli, Güvenir, Eşmeler ve Akarçay ilk ve ortaokullarında, 17-18 Ekim 2019 tarihlerinde iki (2) gün süreyle eğitim-öğretime ara verildiğini duyurdu.

Haberin Devamı