Gazete Vatan Logo

Sınırda gergin bekleyiş!

DEAŞ’ın rehin tuttuğu Japon gazeteci ile Ürdünlü pilotun Sacide El Reşavi takas edilmesi ihtimali sebebiyle Suriye sınır hattında bekleyiş gergin sürüyor. Gözler IŞİD'den gelecek herhangi bir sinyalde

DEAŞ’ın rehin tuttuğu Japon gazeteci ile Ürdünlü pilotun Sacide El Reşavi takas edilmesi ihtimali sebebiyle Suriye sınır hattında bekleyiş gergin sürüyor.



DEAŞ terör örgütü, Japon gazeteci Kenji Goto ile Ürdünlü pilot Muaz Safi el-Kesasibe karşılığında, Ürdün’de tutuklu bulunan Sacide El Reşavi’nin serbest bırakılmasını istemesinden sonra DEAŞ’ın kontrol altında tuttuğu bölgelerin karşısında bulunan Türkiye’deki sınır kapılarının olduğu bölgelerde sesiz bekleyiş sürüyor. DEAŞ’ın kontrolünde bulunan Suriye’nin Ray bölgesinde ve Suriye Çobanbey kasabasının karşısında bulunan Kilis’in Elbeyli ilçesinde sessiz bekleyiş sürüyor. Sınır hattında askeri araçlar, devriye gezerken, sınırda askeri hareketlilik yaşanıyor. Suriye sınırına tank ve zırhlı araç takviyesi yapıldığı görüldü Japon gazeteci Kenji Goto ile Ürdünlü pilot Muaz Safi el-Kesasibe’nin Ürdün’de tutuklu bulunan Sacide El Reşavi ile takas edilmesinin hangi bölgeden gerçekleşeceği konusunda net bilgi olmamasına rağmen yerli ve yabancı basın mensuplarının DEAŞ’ın kontrolündeki bölgelerde üs kurarak bekleyişleri sürüyor.

Haberin Devamı