Gazete Vatan Logo

Sınırda ceset aradılar

Irak sınırında 12 PKK’lının öldürülmesinin ardından başlayan olaylar sürüyor

Dün 3 teröristin cesedinin Irak tarafında olduğu belirlenince, BDP’li vekillerin de olduğu yaklaşık 300 kişi sınırı geçerek dağ tepe cenaze aradı. Grup üç cesedi alıp sınırı geçerken asker otopsi için el koydu

12-13 Mayıs’ta Şırnak’ın Uludere ilçesi Irak sınırında iki ayrı operasyonda 12 PKK’lı teröristin öldürülmesiyle başlayan olaylar bir türlü durulmuyor. Şırnak’ta 3 günlük yas ilan edilirken, dün başta Diyarbakır, Batman, Şırnak, il merkezleri ile bazı ilçelerde esnaf kepenk açmadı. Kepenklerin kapalı bulunduğu Batman’da bir grup, Turgut Özal Bulvarı üzerindeki billboardlardaki AK Parti milletvekili adaylarının posterlerinin yırtıp, camlarının kırdı. Iğdır, Ağrı’nın Patnos ile Doğubayazıt İlçelerinde olaylar çıktı. BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ile yaklaşık 1500 kişinin yürümesine izin verilmezken, Doğubayazıt’ta atılan taşlardan bir polis memuru yaralandı. Patnos’ta öldüren PKK’lılar için BDP’nin seçim bürosuna siyah bez üzerine 12 kırmızı karanfil takıldı. İstanbul Taksim’de de ortalık savaş alanına döndü.

CHP bürosunu açmadı

Diyarbakır’ın büyük bölümünde kepenkler kapalı bulunurken, belediye yolcu otobüsleri çalışmadı, çöpler toplanmadı. BDP teşkilatlarına siyah bezler asıldı. Diyarbakır’daki kepenk kapatma eylemine CHP de bir seçim bürosunu kapatarak destek verdi.

Sınırı aşıp cenazeleri aldılar

Öldürülen PKK’lıların 3’ünün cesedinin sınırın Irak tarafında bulunduğunun belirlenmesi üzerine yaklaşık 300 kişi, dün sabah Yemişli Köyü’nün Bilican Tepesi Mevkii’nde sınırı geçmek istedi. Geniş kapsamlı önlem alan güvenlik güçleri, sınırın geçilmesini izin vermedi. Yaşanan gerginlik sırasında güvenlik güçleri havaya uyarı ateşi açarken, yer yer gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginliğin ardından yaklaşık 300 kişi, 1 saat süren yolculuğun ardından sınırı geçti. Milletvekili adaylarının da aralarında bulunduğu grup çevresinde de geniş önlemler alındı.

Hakkari’de 53 gözaltı

Irak’a geçenler aldıkları 3 PKK’lının cenazesini Türkiye tarafına getirdi. Yemişli Köyü yakınlarında konvoyun önünü kesen askerler, BDP’lilerden otopsi yapılması için teröristlerin cenazelerini aldı. 12 PKK’lıdan 6’sının cenazesinin bulunduğu Şırnak Devlet Hastanesi’nde, Hakkari nüfusunu kayıtlı PKK’lı Adem Aşan’ın cenazesi ise ailesi ve BDP’liler tarafından hastaneden alındı. Hakkari’de dün çıkan ve gece boyunca süren olayların ardından ise polis, gece çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. 53 kişi gözaltına alındı.

MİLLETVEKİLLERİ CENAZELERİ BEKLEDİ

Kışanak: Köle olmayacağız

Bilican Tepesi’nde BDP’nin desteklediği bağımsız milletvekilleri Gültan Kışanak, Hasip Kaplan ve Osman Baydemir’in de aralarında bulunduğu kalabalık grup, cenazeleri beklerken; bölgeye Sikorsky helikopterlerle takviye birlikler indirilip, önlemler en üst seviyeye çıkarıldı. Gültan Kışanak, “Cenazelerimizi almak için geldik, onlar bu halkın evlatlarıdır, sonuna kadar sahip çıkacağız. Bizi köleliğe mahkum etmek istiyorlarsa, köle olmayacağız. İsyanımız daha büyüyerek devam edecek, ta ki özgür bir halk olarak anavatanımızda Kürdistan’da özgürce yaşayıncaya kadar” dedi

Haberin Devamı