Gazete Vatan Logo

Sınırda 5 Azeri askeri öldürüldü!

Azerbaycan ile Ermenistan sınırında son bir hafta içinde yaşanan ikinci ateşkes ihlalinde 5 Azeri askeri hayatını kaybetti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinotn’un Ermenistan ziyaretine rastlayan olayda, silahlı Ermeni sabotajcıların Gazah bölgesinde Aşağı Eskipara köyüne saldırdıkları ve çıkan çatışmada Azerbaycan ordusunun 4 askerinin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı belirtildi.

‘Sızmaya çalıştılar’

Açıklamada ayrıca, bir askerin ise Gazah bölgesinin tepelerindeki Ermeni mevkilerinden açılan ateş sonucu şehit olduğu kaydedildi. Ermeni yetkililer ise 15-20 kişilik bir Azeri asker grubunun sınırdan sızmaya çalışırken fark edildiğini ve açılan ateş sonucunda geri püskürtüldüğü öne sürüldü. Geçen pazartesi cephe hattında yine çatışma çıkmış, Ermenistan üç askerinin Azerbaycan tarafından öldürüldüğünü açıklamıştı.

Clinton: Endişe verici

Kafkas ülkeleri turuna çıkan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan sınır gelirimden endişe duyduğunu açıkladı. Yukarı Karabağ sorununun güç kullanılarak çözülemeyeceğini dile getiren Clinton ayrıca ”ABD, Ermenistan ile Türkiye arasında ilişkilerin normalleşmesinden yana” açıklamasında bulundu. Amerikalı mevkidaşı ile görüşen Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan ise, ”Türkiye önkoşul öne sürdüğü için Erivan ile Ankara arasında ilişkilerin normalleşmesi için herhangi bir görüşme yapılmıyor, yapılamaz da” dedi.

Haberin Devamı