Gazete Vatan Logo

Sınır ötesinden ‘pick-up’larla geldiler!

Irak sınırında önceki gün teröristlerle sıcak temas sağlandı. Büyük darbe alan PKK’lılara Irak tarafından pick-up’larla destek geldi. Ancak Mehmetçik onları da vurdu...

Sınır ötesinden ‘pick-up’larla geldiler!

Bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen operasyonlarda, son olarak Hakkari Yüksekova’da 7 PKK’lı etkisiz hale getirildi. Operasyona savaş uçakları ve komandolar katıldı. Önce 10-15 teröristin sınırdan gireceği tespit edildi. Bunun üzerine güvenlik güçleri ve korucuların katıldığı bir operasyon başladı.

JÖH’ler bölgeye indi

Teröristlerin kaçış istikametlerini tıkamak amacıyla hava hücum harekatı ile bir Jandarma Özel Harekat Bölüğü bölgeye indirildi ve İHA’lar gönderildi. Sabah 11.05’te 4 teröristin Yüksekova’da tsepit edilmesi üzerine uçaklar tarafından vuruldu. İHA’lar teröristleri işaretledi, 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Hepsi vuruldu

Güvenlik güçleri tarafından PKK’nın Irak’tan Türkiye’ye sızma noktalarına düzenlenen operasyonlar sabahın ilk ışıklarında başlarken geceni karanlığına kadar sürdü. Güvenlik güçlerinden alınan bilgiye göre teröristlerin köstebek yuvasını andıran mağaraları teker teker temizlendi. 4 farklı noktada sıcak temas sağlandı. Teröristler ağır darbe yiyince sınır ötesinden, PKK’nın Haftani kampından destek için pick-up’larla teröristler gönderildi. Ancak onlar da vuruldu. Yapılan ilk incelemede pick-up’larda kan izleri bulundu. Gün boyu süren çatışma sonucunda 7 terörist öldürüldü.

Haberin Devamı