Gazete Vatan Logo

Sınır kapısında dev kuyruk

Yaz tatillerini geçirmek için Türkiye'ye gelen Avrupa'daki Türk işçilerin dönüşleri sınır kapılarında yoğunluğu artırdı. Yaşadıkları ülkelere karayoluyla gitmek için Kapıkule Sınır Kapısında gelen işçilerin araç kuyruğu, Bulgaristan'ın yavaş işlemleri nedeniyle gümrük dışına taşarak 7 kilometreyi aştı.

Sınır kapısında dev kuyruk

Avrupa'daki Türk işçileri yaz tatillerini memleketlerinde geçirdikten sonra dönüş yoluna geçti. Yaklaşık 5 haftalık tatilin ardından dönüşler nedeniyle gümrük kapılarında yoğunluk arttı. Dönüş yolu için karayoluyla Kapıkule Sınır Kapısı'nı tercih edenler gümrük içerisinde uzun kuyruklar oluşturdu. Bulgaristan'ın işlemleri yavaş yapması nedeniyle kısa sürede gümrük sahası araçlarla doldu. Araçlar gümrük dışına kadar taşarak yaklaşık 7 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Fransa'ya dönüş yapan Türk işçilerinden Halil İbrahim Eryılmaz, "İstanbul'dan yola çıktık. Burada 3 saattir bekliyoruz. Her sene geldiğimiz kuyruk var. Kimden kaynaklandığını da bilmiyoruz, bekliyoruz" dedi.

Almanya'ya giden Serkan Cepe ise, tatilinin güzel ve çabuk geçtiğini söyledi.

Komşu ülkelerin sınır kapılarında çok fazla beklediklerini ifade eden Cepe, "Bulgar ve Sırp sınır kapıları ise daha kötü. O kapılarda da fazla bekliyoruz. Yurt dışındaki kapılarda sorun çıkması nedeniyle bir arkadaşım gideceği yere 3 günde ulaşabildi" diye konuştu.

Cepe, Türk sınırında da zaman zaman araç kuyruğu oluşmasının engellenmesi için tedbirlerin artırılmasını istedi.

Almanya'ya giden Hüseyin Keleş de yetkililerin, yurt dışında yaşayan Türklerin dönüş zamanında görevli sayısını artırması ve çalışmaları hızlandırması gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı