Gazete Vatan Logo

Sinema severler müjde

Bu hafta vizyona giren filmler arasında "X-men: Kıyamet", "İyi Adamlar" ve "Başımın Belası" öne çıkan yapımlar.

Sinema severler müjde

Serinin en büyük savaşı

X-Men: Kıyamet Fantastik imdb: 8.1

Y: Bryan Singer O: Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Olivia Munn, Oscar Isaac

2016'nın merakla beklenen fantastik filmlerinden biri olan X-Men serisinin dokuzuncu filmi "X Men: Kıyamet", nihayet vizyona girdi. Serinin devam filminin konusu kısaca şöyle: Evreninin ilk ve en güçlü mutantı Apocalypse, ölümsüz ve yenilmez olmuştur. Binlerce yıllık uykusundan uyandığında bulduğu dünya, onu büyük hayal kırıklığına uğratır. Kendine mutantlardan oluşan güçlü bir takım yaratır ve insanoğlunu gezegenden temizlemek ister. Kısacası kıyanmetin dört atlısı, evrendeki en büyük savaşı başlatmak için düğmeye basar. Profesör X’in (James McAcoy) de yardımıyla, Raven (Jennifer Lawrence) genç bir X-Men takımına yardım etmeli ve insanoğlunu tamamen bu felaketten kurtarmalıdır. Bol efekt ve büyük bir kapışmanın yaşandığı film, önceki filmlere de selam göndererek serinin hayranlarını tatmin edecektir. Seriyle ilgili son bir not: X-Men macerası, 2017'de vizyona girmesi planlanan henüz adı konulmamış bir Wolverine filmi ile devam edecek.

Haberin Devamı

Los Angeles'ı birbirine katacaklar...

İyi Adamlar Gerilim imdb: 8.3

Y: Shane Black O: Russell Crowe, Ryan Gosling, Kim Basinger, Angourie Rice

Shane Black’ın yönettiği, başrollerinde Russell Crowe, Ryan Gosling, Angourie Rice ve Matt Bomer’ın rol aldığı "İyi Adamlar" (The Nice Guys), izleyiciyi 1970’lerin Los Angeles'ına götürüyor. Özel dedektif Holland March ve dikkatli araştırmacı Jackson Healy bir gizemi çözmek için bir araya gelir. Ünlü bir porno yıldızı olan Misty Mountain’ın gizemli ölümünü çözmeye çalışan ikili, ilk başta birbirlerinden pek de hoşlanmaz. Sonrasında herkesin peşinde olduğu bir sırrı saklayan kayıp kızı ararken kendilerini karmaşık bir durumun içerisine sokarlar. Ancak bu araştırma yürütürken iki dedektif, kendilerini yüksek statüdeki devlet yetkililerinin karşısında bulurlar..

Yapım her anlamıyla bir dönem filmi olduğunu yansıtıyor; kostümler, mekanlar ve dekorlar dört dörtlük. Sinemaseverlerin hafızasına 2005 yapımı "Kiss Kiss Bang Bang" filmiyle kazınan yönetmen Black, kendisinden bekleneni gerçekleştirmiş görünüyor.

Haberin Devamı

Aşkı arayan iki insan...

Başımın Belası Romantik imdb: 6.2

Y: Sean Mewshaw O: Rebecca Hall, Jason Sudeikis, Blythe Danner

Yönetmen Sean Mewshaw'ın ilk uzun metrajı olan "Başımın Belası", müzisyen eşini kaybeden ve onun hakkında biyografi kaleme almak isteyen Hannah'ın (Rebecca Hall) başından geçenleri ele alıyor. Hannah, hayata tutunmaya çalışan, yerel bir gazetede köşe yazarlığı yapan genç ve güzel bir kadın. Çalışmalarını yürüttüğü esnada üniversitede öğretim görevlisi olan Andrew'le karşılaşır ve işler karışır... Woody Allen filmlerinden izler taşıyan yapım, ilişkilerin bireyler üzerindeki etkisi ve karmaşıklığı üzerine romantik bir deneme.

Haftanın diğerleri...

Annemle Geçen Yaz Dram imdb: 7.9

Y: Anna Muylaert O: Regina Casé, Helena Albergaria, Michel Joelsas

Misafir Dram

Y: Mehmet Eryılmaz O: Ayten Uncuoğlu, Fatih Al, Ümit Çırak

Alamet-i Kıyamet Korku

Haberin Devamı

Y: Doğa Can Anafarta O: Murat Onuk, Müge Esmeray, Sedat Savtak

7.Gün Korku imdb: 4

Y: Kelvin Tong O: Matthew Settle, Elizabeth Rice, Pamelyn Chee