Gazete Vatan Logo
Magazin Sinema günleri Türkan Sultan ile başlıyor!

Sinema günleri Türkan Sultan ile başlıyor!

Maltepe Belediyesi'nin "Açıkhava Sinema Günleri" "Selvi Boylum, Al Yazmalım" filmiyle başlıyor.

Ramazan akşamları Maltepe'de, Türk sinemasının unutulmaz filmleriyle renklenecek. Maltepeliler açık havada çekirdek çitletip, gazoz içip film keyfi yapacak. Türk sinemasının Sultan’ı Türkan Şoray da, Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği “Açıkhava Sinema Günleri” kapsamında hayranlarıyla buluşacak.

“Çekirdek gazoz bizden, izlemesi sizden” sloganıyla Maltepe Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca düzenlenecek olan "Açıkhava Sinema Günleri"nin açılışı, 09 Temmuz Çarşamba günü Atıf Yılmaz'ın yönetmenliğini yaptığı "Selvi Boylum, Al Yazmalım" filmi ile yapılacak. Türk sinemasının unutulmazları arasında yer alan filmin başrol oyuncusu "Yeşilçam'ın Sultanı" Türkan Şoray da, Maltepelilerle birlikte filmi izleyecek. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç tarafından "Sevgi ve Emek" ödülü verilecek olan Şoray, hayranlarıyla da sohbet edecek. Bu unutulmaz filmin müziklerine imza atan Cahit Berkay da, etkinlikte yer alacak.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, bu yıl Türk sinemasının 100. yılının kutlandığını hatırlatarak, "Belediye olarak bizde mübarek Ramazan ayında, vatandaşlarımızı iftar sonrasında Türk sinemasının unutulmaz filmlerinden bir kısmıyla buluşturacağız. İstanbullulara, çekirdek ve gazozlarını ikram edip, eski günlerdeki gibi yıldızların altında film izleme keyfi yaşatacağız. Bir asrı geride bırakan Türk sinemasına da, belediye olarak desteklerimiz sürecek" dedi. NOSTALJİ MALTEPE’DE HAYAT BULACAK 9-26 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek ve nostaljinin hayat bulacağı etkinlikte gösterilecek filmler şunlar: *9 Temmuz Çarşamba: 21.45 / Selvi Boylum Al Yazmalım *11 Temmuz Cuma: 21.45 / Neşeli Günler *12 Temmuz Cumartesi: 21.45 / Umut *16 Temmuz Çarşamba : 21.45 / Neredesin Firuze *18 Temmuz Cuma: 21.45 / Kerbela *19 Temmuz Cumartesi: 21.45 / Hababam Sınıfı *23 Temmuz Çarşamba : 21.45 / Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? *25 Temmuz Cuma: 21.45 / Sürü *26 Temmuz Cumartesi: 21.45 / Bizim Aile

Haberin Devamı