Gazete Vatan Logo

Sınavlar ertelendi mi? Ortaokul ve lise sınavları iptal mi, sınavlar ne zaman yapılacak?

Yüz yüze eğitime devam eden ortaokul ve liselerde yüz yüze sınavlar hakkında yeni kararlar alındı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan son dakika kararlarında, ortaokul 4. 5. 6. 7. 8. sınıf sınavları ile lise 9. 10. 11. 12. sınıf sınavları için güncelleme yapıldı. Sınavlar ertelendi mi, iptal mi? Sınavlar ne zaman yapılacak?

Sınavlar ertelendi mi? Ortaokul ve lise sınavları iptal mi, sınavlar ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Kovid-19 salgını açısından "yüksek" ve "çok yüksek" risk gruplarındaki illerde ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarında 26 Mart'tan sonra planlanan sınavların 3 Mayıs'tan itibaren uygulanabileceğini bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselerde yüz yüze sınav takvimiyle ilgili değişiklik yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Liselerde yüz yüze hazırlık, 9, 10, 11’inci sınıf öğrencilerinin 29 Mart Pazartesi gününden itibaren başlatılması planlanan sınavları, 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yapılmaya başlanacaktır. 12’nci sınıfların sınavları devam edecek olup, 16 Nisan Cuma gününe kadar tamamlanacaktır” ifadelerine yer verildi.

Sınavlar ne zaman olacak?

Liselerde hazırlık, 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin yapılmakta olan sınavları 26 Mart'a kadar tamamlanacak.

Liselerde hazırlık, 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin 29 Mart Pazartesi gününden itibaren başlatılması planlanan sınavları, en erken 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yapılmaya başlanacak.

Lise son sınıfların sınavları devam edecek ve 16 Nisan Cuma gününe kadar tamamlanacak. Lise son sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin 2020-2021 eğitim ve öğretim yılına ilişkin tüm iş ve işlemleri en geç 28 Mayıs'a kadar tamamlanacak.

Haberin Devamı

Yurt dışında bulunan ve uygulanan sınavlara bulunduğu ülkede katılmak isteyen öğrenciler, gerekli başvuruları yaptıktan sonra sorular, yurt dışı temsilciliğince verilecek resmi e-posta adresi üzerinden elektronik ortamda gönderilecek ve yurt dışı temsilciliğince sınav uygulanacak.

Salgın nedeniyle zorunlu karantina uygulamaları, izolasyon ya da başka bir nedenle liselerdeki birinci dönem sınavlarına 26 Mart'a kadar giremeyen öğrenciler, zümre öğretmeninin belirleyeceği tarihte sınavlara alınacak.