Gazete Vatan Logo

Sınava polis yetiştirdi!

ANTALYA’da Açık Lise sınavına yetişmek için acele edince kaza yapan 22 yaşındaki Başak Uğur’u trafik polisleri motosikletle sınava yetiştirdi.

Almanya’dan Açık Öğretim Lisesi sınavına girmek için Antalya’ya gelen 22 yaşındaki Başak Uğur, dün sabah Lara’dan otomobiliyle yola çıktı. Meydan Alt Geçidi’nde direksiyon kontrolünü yitiren Uğur’un otomobili, kendi etrafında döndükten sonra duvara çarparak durabildi. Kaza yerine gelen trafik polislerine öğrenci olduğunu ve sınava yetişmesi gerektiğini söyleyen Uğur, yardım istedi. ’Şahin’ ekipleri, sınavına 10 dakika kalan genç kızı motosikletin arkasına bindirerek Konyaaltı Caddesi üzerindeki Endüstri Meslek Lisesi’ne götürdü.

Sınava yetişen Başak Uğur, açık lise son sınıfta okuduğunu ve bu sınavın da son sınav olduğunu söyledi. Uğur, "Ben Almanya’da Kimya Mühendisliği’ni kazandım. Üniversiteye yerleştirilebilmem için lise diplomasını almam gerekiyordu. Eğer polisler beni bu sınava yetiştirmeseydi, benim 1 yılım boşa geçecekti. Sınavım da gayet başarılı geçti. Türk polisi ile Alman polisi arasındaki farkı da böylece bir kez daha görmüş oldum" dedi.

Adının açıklanmasını isteyen trafik polisleri ise motosiklete aldıkları genç kızı siren çalıp trafiğin açılmasını sağlayarak sınava yetiştirdiklerini söyledi. Polisler, "Biz normal prosedürü işletmiş olsaydık, kızımız sınavına yetişemeyecekti. Kendisinden ehliyet ve ruhsatını alıp aracı da otoparka çektirdik" diye konuştu.

Haberin Devamı