Gazete Vatan Logo

Sınav sorularını veren FETÖ’cü hakime 7.5 yıl

Hakimlik sınavı sorularını Kuran’a el bastırıp veren FETÖ sanığı hakim Fatih Hüseyin İnal ile yine hakimlik yapan eşi Gözde İnal hapis cezasına çarptırıldı

Sınav sorularını veren FETÖ’cü hakime 7.5 yıl

Darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY’nin yargı yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında karı-koca olan hakimler Fatih Hüseyin İnal ile Gözde İnal gözaltına alındı. Fatih Hüseyin İnal, 21 Temmuz 2016’da tutuklanırken, eşi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Meslekten ihraç edilen İnal çifti hakkında Erzurum 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Fatih Hüseyin İnal’ın FETÖ/ PDY üyelerine askeri, idari ve adli yargı hakimlik sınav sorularını Kuran-ı Kerim’e el bastırıp yemin ettirerek dağıttığı belirtildi. Hazırlanan iddianamede, gizli tanık ifadelerine yer verildi.

Yemin ettirmiş

Gizli tanık ‘Kutup Yıldızı’ ifadesinde şunları söyledi: Fatih Hüseyin İnal, Fetih Suresi okutacağını söyleyerek bizi başka bir eve çağırdı. Sonrasında bize burada olanları kimseye söylemeyeceğime, olanları söylersem dünya ve ahiretimin perişan olacağı gibi içeriğini tam hatırlamadığım şekilde yemin ettirdi. Yemin sonrası Fatih, askeri hakim sınavlarına ilişkin 100 kadar soru ve bu sorulara ait cevapları bize verdi. Verilen kitapçık fotokopi şeklindeydi ve doğru şık işaretlenmişti. Hatırladığım kadarıyla bu sorular askeri hakimlik sınavında birebir çıktı. 2013 yılı içerisinde idari ve adli yargı hakimlik sınav sorularını da yine Fatih bize dağıttı. Adli yargı sınav sorularını Fatih Hüseyin İnal bilgiyasarda getirdi.

Haberin Devamı

Eşi de ByLcok’çu

Erzurum 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında savcı, çiftin ByLock kullandığını belirtti. Mahkeme heyeti, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan Gözde İnal’ı 6 yıl 3 ay, eşi Fatih Hüseyin İnal’ı ise 7.5 yıl hapis cezasına mahkum etti.