Emreler geliyor

Profesyonel futbol kulüplerimizde, bilhassa mali tablo hiç de iç açıcı değil. Ama yangının büyüğü 2. ve 3. profesyonel liglerde

Haberin Devamı

Profesyonel futbol kulüplerimizde, bilhassa mali tablo hiç de iç açıcı değil. Ama yangının büyüğü 2. ve 3. profesyonel liglerde. Kaynaklar har vurup harman savruldu; futbolcular transfer taksitlerini alamıyor, sosyal güvencelerden yoksun. İstikballeri için endişe içindeler. Belediyeler imkanlarını yıllarca tesisleşmeye, kulüplere gelir getirecek kaynaklara yönlendirmeden sadece pahalı futbolculara akıttı. Trilyonların acısı şimdi çıkıyor. Halbuki bu kaynaklar tesisleşmeye ve altyapılara harcansaydı, biraz da sabırla Türk futboluna neler kazandırabilirdi? Yetenekli futbolcular nasıl mantar gibi biterdi. Artık 2. ve 3. liglerde de Kulüpler Birliği kurulmalı. Futbolumuzun çok önemli kaynağı bu liglere çekidüzen vermenin, yeni kaynaklar yaratmanın zamanı geldi. Çünkü futbol önemli bir sanayi haline geldi. Yetenekli Türk futbolcuları temel ihracat kaynağımız olabilir.

Gençlere sahip çıkın
Geçtiğimiz hafta sessiz-sedasız birer gün arayla 1987 doğumlulardan teşekkül eden 16 yaş grubu Milli Takımımız, İsviçre'yi 2-1 ve 3-1'lik skorlarla 2 maçta da yendi. Yalnız mağlup etmekle kalmadı, harika futbol oynadı. İsviçreliler de Türk futbolundaki bu gelişmeyi biraz kıskanarak, biraz gıpta ederek ama daha çok takdirle izlediler. İşte Türk futboluna öyle bir jenerasyon geliyor ki şimdi yazacağım bu isimlere lütfen dikkat edin ve bir yere not edin. Yeni Emre'ler, yeni Nihat'lar, yeni Sergen'ler geliyor: Ercin Keleş, Enis Kahraman (Trabzonspor), Serdar Özkan, Ergün Aydın (Beşiktaş), Gürhan Gürsoy (Adana), Mülayim Erdem, Caner Can Aksu, Arda Turan, Yusuf Atay (G.Saray), Mithat Yaşar (F.Bahçe), Orhan Sam (G.Birliği), Oğuz Şadan Kaya (Akhisar). Hep beraber izleyeceğiz; bu ekip çok kısa zamanda Ümit Milli Takım'ın, daha sonra A Milli Takım'ın çatısını teşkil edecek ve Türkiye bu gençlerle başarıdan başarıya koşacaktır. Bu yıldızlan keşfeden, bilhassa İstanbul Bölge Karması antrenörlerine ve yetkililere sonsuz teşekürler. İlgili kulüpler, bu değerlere lütfen sahip çıkın. Böyle bir yıldızlar topluluğu yüzyılda bir gelir.

DİĞER YENİ YAZILAR