Gazete Vatan Logo

Sina yarımadasında çatışma çıktı: En az ölü

Mısır'ın Sina Yarımadası'nda kontrol noktalarına saldırı düzenleyen 22 militanın öldürüldü. Saldırılarda en az 20 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

GÜNCELLEME: IŞİD'in Mısır Kolu, "Sina Vilayeti", Mısır'ın Kuzey Sina bölgesindeki saldırıları Twitter'dan yayınladığı açıklama ile üstlendi.

***

Mısır'ın kuzeydoğusundaki Sina Yarımadası'nda yine bir saldırı düzenlendi. Güvenlik güçleri ile saldırganlar arasında çatışma çıktı.

Silahlı saldırganlar Sina'daki 5 güvenlik noktasına saldırdı. Ordunun yaptığı açıklamaya göre, güvenlik görevlileri ile saldırganlar arasındaki çatışmada 10 güvenlik görevlisi ile 22 terörist öldü.

Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Semir yaptığı yazılı açıklamada, "Sina Yarımadası'nda yaklaşık 70 saldırgan tarafından eş zamanlı olarak 5 kontrol noktasına saldırı düzenlendi. Saldırıya karşılık vermesi sonucu 22 saldırgan öldü" ifadelerini kullandı.

Semir, saldırılarda ölen ve yaralanan askerlerin de olduğunu belirtti ancak sayı vermedi. Açıklamada, saldırganlara ait 3 aracın tahrip edildiği ve çatışmaların halen devam ettiği kaydedildi.

Önceki saldırıları IŞİD'e katılan örgüt üstlenmişti

Mısır - Gazze sınırına yakın Sina Yarımadası, Mısır'da terör olaylarının en sık yaşandığı bölgelerden biri.

Saldırıların çoğundan sorumlu olan Selefi Ensaru Beytil Makdis grubu geçtiğimiz aylarda IŞİD'e katıldığını açıklamış ismini ''Sina vilayeti'' olarak değiştirmişti.

Haberin Devamı