Gazete Vatan Logo

Sina’dan İsrail’e roket atıldı, saldırıyı IŞİD üstlendi

İsrail’in turizm merkezlerinden Eliat’a dün gece saatlerinde dört roket atıldı. IŞİD’in üstlendiği saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Sina’dan İsrail’e roket atıldı, saldırıyı IŞİD üstlendi

Öncesindeyse Golan Tepeleri’nden atılan top mermisi İsrail’e düştü. İsrail bölgedeki Suriye ordusuna ait bir hedefe ‘yanıt verdiğini’ açıkladı.

İsrail’de gece boyu hareketli saatler yaşandı. En dikkat çekici İsrail’in güneyindeki turizm merkezi Eliat’tan geldi. Kente Mısır’ın Sina Yarımadası’ndan dört roket atıldı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, roketlerden üçü İsrail’in demir kubbeleri tarafından engellenirken, biri boş bir alana düştü. Jerusalem Post’un Gazze medyasından aktardığına göre ise Eliat’a toplamda yedi roket atıldı.

Olayda yaralanan olmazken, İsrail basını dört kişinin ‘şok’ nedeniyle hastaneye başvurduklarını belirtti.

Saldırıyı IŞİD’in Sina Yarımadası’ndaki kolu üstelendi.

‘İsrail’in İbizası’ olarak da bilinen Eliat’a ‘Koruyucu Hat Operasyonu’nun gerçekleştirildiği 2014 yılından bu yana roket atılmamıştı.

HAMAS: İSRAİL’İN HAVA SALDIRISINDA İKİ FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

Bu arada sabah saatlerinde, Hamas bir açıklama yaparak İsrail’in, Mısır’ın Gazze sınırındaki bölgesine hava saldırısı düzenlediğini ve olayda iki Filistinli’nin öldüğü açıklandı.

Haberin Devamı

İsrail ise Sina Yarımadası’ndan atılan roketlere yanıt verilmediğini savundu.

İSRAİL, GOLAN’DA SURİYE ORDUSUNU HEDEF ALDI

Öte yandan dün akşam, Suriye’nin Golan Tepeleri’nden de İsrail’e top mermisi atıldı. Top mermisinin, Suriye’deki çatışmalar nedeniyle İsrail’e düşmüş olabileceği ve olayda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtildi.

İsrailli askeri yetkililer, Golan’daki Suriye ordusuna ait bir hedefe ‘yanıt verildiğini’ kaydetti.