Gazete Vatan Logo

Şimşek: Kişisel Verilerin Korunması Yasası önemli bir reform

BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, dün gece geç saatlerde çıkan Kişisel Verilerin Korunması Yasası’nın çok önemli reform olduğunu söyledi.

Şimşek: Kişisel Verilerin Korunması Yasası önemli bir reform

Uludağ’daki Ekonomi Zirvesi’nin ardından Bursa’ya gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Vali Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti’li Recep Altepe’yi makamlarında ziyaret etti. Ardından Ak Parti İl Başkanlığı’na geçen Şimşek, İl Başkanı Cemalettin Torun ve partililerle görüştü. Şimşek, burada yaptığı açıklamada, dün gece geç saatlerde Kişisel Verilerin Korunması Yasası’nın çıktığını hatırlatarak, "Aslında sıradan bir şey gibi düşünebilirsiniz ama önemli bir reform. Niye? Çünkü bu reform, terörle mücadelede elimizi güçlendiren bir yasa. Daha önce birçok ülke bize, ‘sizinle işbirliği yapamayız. Çünkü siz kişisel verileri koruyamıyorsunuz’ diyor ve bilgi paylaşımında sıkıntı yaşıyorduk" dedi.

Ak Parti’nin reformcu bir parti olduğunu ve çok kapsamlı reform programının bulunduğunu da kaydeden Şimşek şöyle devam etti:

"Teröre rağmen terörün oluşturmaya çalıştırdığı gündeme rağmen biz Türkiye gündemini daha çok reformla Türkiye’yi daha çok nasıl ileriye taşırız onun uğraşı içerisindeyiz. 90’lı yıllar gibi içimize dönüp yerimizde saydığımız veya gerilediğimiz bir döneme asla ve asla izin vermeyeceğiz. Türkiye bir taraftan hukuk içerisinde terörle güçlü bir şekilde mücadele edecek, başarılı bir şekilde ediyor. Bir taraftan da Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu reformları yapmaya devam edecek ve böylece Türkiye bu medeniyet yarışında küresel ölçekteki rekabette geri kalmayacak."

Haberin Devamı