Gazete Vatan Logo

Şimşek: Cumhurbaşkanı 9 Ağustos'ta Rusya'ya gidecek

Şimşek: Cumhurbaşkanı 9 Ağustos'ta Rusya'ya gidecek

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Ağustos'ta Rusya'nın St. Petersburg kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geleceğini açıkladı.

ŞİMŞEK: AMACIMIZ İLİŞKİLERİ 24 KASIM SEVİYESİNİN ÜZERİNE ÇIKARMAK

Burada Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç ile bir araya gelen Şimşek, amaçlarının 'iki ülke ilişkilerini geliştirmek ve 24 Kasım'dan önceki seviyenin üzerine çıkarmak olduğunu' söyledi. Şimsek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Ağustos'ta St. Petersburg'a bir ziyaret düzenleyeceğini de duyurdu.

Rusya ile Türkiye arasındaki charter seferlerinin yeniden başlaması amacıyla Moskova'ya güvenlik önlemleriyle ilgili bir rapor sunduklarını aktaran Şimşek, "Bildiğim kadarıyla, charter seferlerinin başlaması amacıyla Türkiye gerekli önlemleri aldı ve bu önlemler, Moskova'ya iletildi" dedi.

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Şimşek, Moskova yönetiminin darbe girişimi sırasında verdiği destek nedeniyle Rusya'ya teşekkür etti.

DVORKOVİÇ: RUSYA İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ BUZLAR KADEMELİ OLARAK ERİTİLMELİ

Haberin Devamı

Rusya'nın Türkiye ile yapıcı müzakerelere hazır olduğunu ifade eden Dvorkoviç ise Türkiye ile Rusya'nın ekonomik ve ticari ilişkilerdeki buzları kademeli olarak eritmesi gerektiğini söyledi. Dvorkoviç ayrıca, Türkiye ile ilişkilerin yeniden başlamasıyla birlikte turizm alanı da dahil olmak üzere işbirliğinde güvenlik koşullarının sağlanması koşuluyla iyi bir perspektif gördüklerini belirtti.