Gazete Vatan Logo

Şimşek: 2017’de fazla verebiliriz

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Orta vadeli programa ilişkin temel varsayımlarımız gerçekleşirse, 2017 yılında nominal olarak genel devlette yüzde 0.1’lik fazlaya geçmeyi ümit ediyoruz” dedi.

Bakan Şimşek, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen 2015 yılı bütçesinin maddeleri üzerinde hükümet adına konuştu.

Türkiye’nin kamu dengelerinde iyileşmenin söz konusu olduğunu belirten Şimşek, “Bu iyileşmeler yaşanmasaydı enflasyon yüzde 9 civarı, faizler yüzde 9’un altında. Bu mümkün mü? Çok zor. Türkiye, eğer evini düzene koymasaydı, kamu borç dinamiklerinde, bütçe dengelerinde ciddi bir iyileşmeye gitmeseydi, hatta en sağlıklı ülkelerden birisi olmasaydı, bugün reel faizler negatif, yani eksi olmazdı” görüşünü paylaştı.

Fazlaya geçme umudu

Milletvekillerinin sorularını da yanıtlayan Mehmet Şimşek, bütçe açığının hiç bir dönemde olmadığı kadar düşük olduğunu belirterek, “Orta vadeli programa ilişkin temel varsayımlarımız gerçekleşirse, 2017 yılında nominal olarak genel devlette yüzde 0.1’lik fazlaya geçmeyi ümit ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Süper Lig takımına özel alan açmayız
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Süper Lig’deki futbol takımlarının yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğine işaret ederek, “Onlara özel bir alan açmamamız lazım. Ama amatör lig düzeyinde olup da bu türden sıkıntıları yaşayanlara bir düzenleme yüce Meclis’in takdirinde olan bir konudur. Ben amatör düzeydeki spor kulüplerine yapılacak düzenlemeyi makul görürüm” diye konuştu.