Gazete Vatan Logo

Şimdilik kurtuldu

Doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı’na, 19 odalı dağ köşkü, 25 bungalov yapımı ve Göl Gazinosu’nun özel işletmeye verilmesi ile ilgili ihale iptal edildi

Şimdilik kurtuldu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Bolu Belediyesi’ne 2012 yılında 29 yıllığına kiralanan Gölcük Tabiat Parkı için 19 Aralık’ta ihale yapılmıştı. İhale kapsamında 19 odalı dağ köşkü ile 25 bungalov yapımı ve Göl Gazinosunun özel işletmeye verilmesi yer alıyordu. 12 firmanın katıldığı ihaleyi Avrasya Feribotunu arkadaşlarıyla birlikte kaçıran Muhammet Tokcan’ın kardeşi Düzceli işadamı Kurtuluş Tokcan aylık 116 bin TL teklif vererek kazanmıştı. Söz konusu ihale tepki çekmişti.

İhale ile ilgili kesin kararın verilmesi için Bolu Belediyesi Encümeni tarafından Cuma günü toplantı yapıldı. Karara varılamayan toplantı ertelenmişti. Dün Bolu Belediye Meclisi Salonunda düzenlenen toplantıda ihalenin iptal edilmesine karar verildi. Orman Bakanlığı’nın kiracısı konumundaki Bolu Belediyesi, 3 kilometrelik teleferik, bir kilometrelik dağ kızağıyla birlikte 27 bungalov, 19 odalı dağ köşkü ve kır gazinosu yapımını da içeren üç ayaklı projenin ilk etabı için ihaleye çıkmıştı.

İptalin nedeni: Kapsam değişikliği

Haberin Devamı

Bolu Belediyesi, ihalenin iptali ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: Belediye encümeni tarafından bugün (2 Ocak 2018) yapılan toplantıda Gölcük- Dağ Köşkü (İdari Bina ve Konukevi), Bungalovlar ve Göl Gazinosu kiralama ihalesinin iptaline karar verilmiştir. Belediye encümeninin aldığı kararda, ‘Gölcük Tabiat Parkında yapılacak olan idari bina, bungalov evler ve Gölcük Gazinosunun işletmesi işinde kapsam değişikliği yapılacağından, ihalenin şartları değişeceğinden ihalenin iptal edilmesine karar verilmiştir.