Gazete Vatan Logo
Magazin Şimdi Türkiye'de!

Şimdi Türkiye'de!

Yurt dışında büyük yankı uyandırdı

EKAV /Eğitim Kültür Araştırma Vakfı, Fatih Merter’in ‘Pasajlar’ isimli sergisine 7 – 18 Mayıs 2013 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Kısa bir süre önce Milano'da açtığı sergi ile yurt dışında büyük yankı uyandıran Sanatçının, "Passages" başlıklı yeni sergisi, Kempinski Hotel The Dome sponsorluğunda gerçekleşecek.

Dünyanın en önemli icatlarından biri olan fotoğrafın bulunmasıyla zaman kavramı farklı bir bakış açısı daha kazanmıştır. Resimde, müzikte ya da edebiyat eserlerinde kullanılan zaman ile fotoğraftaki zamanın farklılığı, belgeden sanata giden genç bir dal üzerinde ileri derecede
etkili olmuştur.

Fotoğraf, görünen ile var olan gerçeklik arasında yeni ve etkileyici sonuçları olan farklı bir kanal açmıştır. Fatih Merter “Pasajlar” sergisinde, iki ayrı coğrafyanın, mimarinin ve tarihin arasında, fotoğraf ve dijital teknolojinin birlikteliğiyle yepyeni bir geçit açarak kaçınılmaz bir hareket yaratıyor.

Türkiye ya da İtalya, aynı göğe açılan birer pencere gibi “Pasajlar”da yer alan fotoğraflar durmuş gibi görünen zamanın salıncağında ağır ağır sallanıyor. Seride yer alan her fotoğraf, “Burası neresi”nden çıkıp “Buradayım”a giden yol üzerinde uzun süre soluklanılacak birer durak gibi izleyicilerini bekliyor.

Farklı tarzı ve çekim tekniği ile birden fazla fotoğrafı birleştirerek tablo gibi eserler yaratan Merter, 8-14 Nisan 2013'te açtığı Milano’daki sergisi “Timeless Reflection-Zamansız Yansımalar”da, İtalya’da gezdiği 30’a yakın şehri anlatmıştı.

"Passages" sergisini Türkiye’nin ilk online sanat televizyonu www.ekavart.tv de izleyebilirsiniz.
Sanatçının diğer eserlerini incelemek için web adresi www.fatihmerter.com

SERGİ: Fatih Merter ‘Pasajlar’
TARİH : 7 Mayıs 2013 Salı, Açılış Saat: 18:30
YER : Ekavart Gallery
ZİYARET SAATLERİ: Pazartesi-Cuma 11.00-18.30 / Cumartesi 12.00-18.30
The Ritz-Carlton Hotel, Süzer Plaza No:15 Gümüşsuyu–İstanbul
Tel: (0212) 252 81 31 info@ekavartgallery.com

Haberin Devamı