Gazete Vatan Logo
Magazin Şimdi sıra Yahşi Batı’da...

Şimdi sıra Yahşi Batı’da...

Cem Yılmaz’ın Yahşi Batı’sı dün basın önünde görücüye çıktı

Yılmaz, gösterim öncesi konuşmasıyla kahkaha fırtınası estirdi. Eleştirmenler filme ‘eleştirel gözle bakılmaması’ görüşünde birleşti...

SENARYOSUNU Cem Yılmaz’ın yazdığı, yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak’ın üstlendiği, ’Yahşi Batı’ filminin basın gösterimi dün Kanyon AVM’de gerçekleştirildi. Yılmaz gösterim öncesi hem filmle ilgili bilgi verdi, hem de güldürdü:

* Herkesten olumlu tepkiler aldım. Aslında yaptığım filmler deneme değil ben kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Büyük bir kitle sizin filminizle ilgilenince kaygılarınız fazla oluyor..

* Lütfen yazılarınızda çıta, çığır gibi ifadeler kullanın. Tek korkum bu film için ’sıcacık bir film’ denilmesi. İçimizden biri derseniz de sıçarız. Daha önceki tecrübelerimizden biliyoruz. Bir de aldığınız notlar bir dosya kağıdını geçmesin.

* Ben bir söz öğrendim bizim jenerasyon da öğrense iyi olur “Söz şimdi seyircinin!”

* Filmde en çok güldüğüm sahne Demet’le olan kahve içip sohbet ettiğimiz sahne. Teknik olarak da zor bir sahneydi, böyle performans gerektiren sahneleri seviyorum.

* Gişe ile ilgili herhangi bir beklentim yok. Seyircinin kıracağı rekoru ben nereden bileyim. Rekoru biz değil seyirci kırıyor.

İşte filmde güldüren diyaloglardan bazıları:

* Filmin başlarında kovboylar tarafından soyguna uğrayan Cem Yılmaz, kıyafetlerini de kovboylara kaptırınca, Ozan Güven’e “S.. meseler bari” diyor.

* Soygundan korkan Yılmaz’ın tespih, ayna, mızıka, kahve fincanı, tabağı, sigara tabakası ve 1000 doları poposuna sakladığı anlaşılıyor.

* Cem Yılmaz ile Ozan Güven aranan hırsızlara ve katillere kendilerini benzeterek para kazanıyorlar. İlk karakol sahnesinde “Wanted- Horse Whisperer (Aranıyor ’atlara fısıldayan adam’) yazısını, Güven’in oynadığı Lemi karakteri ’Atları si...n işte bu şerif’şeklinde açıklıyor.

* Aziz, hem şeriflik hem de kilisede papazlık yapan şerife ’Din ve devlet işlerini ayır şerif çok yorulursun’ diyerek laiklik tartışmalarına da gönderme yapıyor.

* Demet Evgar’ın canlandırdığı Susan Van Dyke isimli silahşörü tavlamak isteyen Aziz, ona ’Kimseye etmem şikayet’ şarkısını söylüyor.

* Şerifin (Zafer Algöz) Cem Yılmaz ve Ozan Güven’i öldürtmek için tuttuğu kovboy (Uğur Polat) gay çıkıyor.

Haberin Devamı