Gazete Vatan Logo

Şimdi sıra otomotivde!

Rekabet Kurulu 23 markayı görüşmeye çağırdı


Rekabet Kurulu, motorlu taşıtlar sektöründe faaliyet gösteren 23 teşebbüs hakkında, rekabeti ihlal edip etmediklerinin belirlenmesi amacıyla yürütülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısını, 12 Nisan 2011 tarihinde yapacak.

Rekabet Kurulu'nun 9 Eylül 2009 ve 28 Ocak 2010 tarihli kararları uyarınca, motorlu taşıtlar pazarında faaliyet gösteren 23 teşebbüs hakkında, hedef ve stok bilgileri ile satış ve fiyat stratejilerini paylaşmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin belirlenmesi amacıyla sürdürülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısı, 12 Nisan Salı günü saat 10.00'da Rekabet Kurumu merkez binasında yapılacak.

Rekabet Kurulu'nun resmi web sayfasında yapılan duyuruda, “Rekabet Kurulu Nezdinde Yapılan Sözlü Savunma Toplantıları Hakkında Tebliğ” uyarınca toplantıya katılmak isteyen şikayetçi ve üçüncü kişilerin toplantı konusu ile ilgili menfaat ilişkilerini ortaya koyan bilgi ve belgeleri içeren bir dilekçeyle 28 Mart 2011 Pazartesi günü mesai saati sonuna kadar Rekabet Kurumuna başvurmaları gerektiği bildirildi.

Duyuruya göre, hakkında soruşturma yürütülen teşebbüsler şunlar:

“ALJ Otomotiv A.Ş, Anadolu Araçlar Ticaret A.Ş, Baylas Otomotiv A.Ş, Borusan Otomotiv İthalat ve Dağıtım A.Ş, Çelik Motor Ticaret A.Ş, Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş, Ford Otomotiv Sanayi A.Ş, General Motors Türkiye Ltd. Şti, Honda Türkiye A.Ş, Hyundai Assan Otomotiv San. ve Tic. A.Ş, İsotlar Grup A.Ş, Karsan Otomotiv San. ve Tic. A.Ş, Mais Motorlu Araçlar İmal ve Satış A.Ş, Mazda Motor Logistics Europe NV, Merkezi Belçika Türkiye İstanbul Şubesi, Mercedes Benz Türk A.Ş, Mermerler Otomotiv Taşımacılık, Turizm, Tekstil, İnşaat, Gıda ve Pazarlama A.Ş, Nissan Otomotiv A.Ş, Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş, Peugeot Otomotiv Pazarlama A.Ş, Şahsuvaroğlu Kimyasal Ürünler Otomotiv Pazarlama San. ve Tic. Ltd. Şti, Temsa Global Sanayi ve Ticaret A.Ş, Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş, Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş.”

BANKALAR DA SÖZLÜ SAVUNMAYA GELMİŞTİ

Rekabet Kurulu, önceki hafta, maaş promosyonları nedeniyle rekabeti ihlal ettikleri gerekçesiyle soruşturma açtığı 8 bankanın üst yönetimini sözlü savunma toplantısına çağırmıştı. Kurul, sözlü savunma sonrası aldığı nihai kararda, 7 bankaya toplam 72,3 milyon liralık idari para cezası uygulamıştı.

Haberin Devamı