Gazete Vatan Logo

Şimdi sıra Kurtalan Ekspres’te

Gençlerin ilgi gösterdiği Doğu Ekspresi’nde yer bulunamazken gözler Kurtalan Ekspresi’ne çevrildi. Barış Manço’nun grubuna adını verdiği Kurtalan Ekspresi yeni gözde

Şimdi sıra Kurtalan Ekspres’te

Son aylarda ekonomik olması ve yine ekonomik turizm bölgelerine taşımacılık yapması nedeniyle trenlere gittikçe artan yoğun bir ilgi var. Ankara’dan kalkan Doğu Ekspresi’nde bilet bulmak mümkün değil. Doğu Ekspresi’ne gösterilen bu yoğun ilgi, seyahat severleri yeni arayışlara itti. Şu sıralar yine Ankara’dan kalkan ve Siirt’in Kurtalan ilçesine giden Kurtalan Ekspres dikkat çekmeye başladı. Merhum Sanatçı Barış Manço’nun da esinlenerek 1972 yılında kurduğu müzik grubuna adını verdiği, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş’nin Kurtalan Ekspresi’nde yolculuk, Ankara’dan başlayıp Siirt’in Kurtalan ilçesinde son buluyor. Demir yolu ulaşımında Türkiye’nin en eski hatlarından olan Kurtalan Ekspresi ile yolculuk 23 saatte tamamlanıyor.

Yol boyunca görsel şölen

Seferler bazen başlangıç bazen de dönüş hikayelerinin adresi olurken, yolculuk boyunca geçilen güzergahlar yolculara görsel bir şölen sunuyor. Kimi zaman okula öğrenci kimi zaman asker ocağına Mehmetçik kimi zaman da gurbete işçi taşıyan Kurtalan Ekspresi’nin yolcu profili aradan geçen yıllarda değişse de o geleceğe umut taşımaya devam ediyor.

Haberin Devamı

‘Farklı bir duygu’

Trenle Güneydoğu turuna çıkan üniversite öğrencisi Ahmet Gülşen, “Duraklarda trene inen binen insanlar oluyor, onlarla sohbet etme, tanışma imkanı buluyoruz. Kurtalan Ekspresiyle yolculuk çok güzel oluyor. Bölge insanı bizlere çok iyi davranıyor, samimi yaklaşıyorlar. İnsanlar sularını, yiyeceklerini bizimle paylaşıyorlar” dedi.