Gazete Vatan Logo

Şimdi okullu olduk

Yeni eğitim ve öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 1. sınıflara devam edecek öğrencilerin “okula uyum eğitimi” başladı

Şimdi okullu olduk

Yeni eğitim ve öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1. sınıfa ve ortaokul 1. sınıflara devam edecek öğrencilerin “okula uyum eğitimi” başladı. Liselere uyum programı da pilot uygulama kapsamında 41 ilde belirlenen 87 okulda yapılacak. Uyum programı kapsamında farklı okullardan gelen öğrencilerin yeni gittikleri okullara daha çabuk uyum sağlamaları amacıyla “hoşgeldin” karşılamaları, okul tanıtım, öğretmen tanışma ve arkadaş kaynaşma etkinlikleri yapılacak.

Liselerde de benzer uygulama

Okula uyum eğitimleri, 12 Eylül Cuma sona erecek. Öte yandan ilk kez 2013 yılında 12 pilot ilde uygulanmaya başlanan Ortaöğretime Uyum Programı, 2014-2015 eğitim öğretim yılında 41 ilde belirlenen 87 okulda başlatıldı.

4+4+4 eylemine 470 beraat

Ankara Kızılay’da, Mart 2013’te, ‘4+4+4 yasasını’ protesto olaylarına ilişkin, 502 kişi hakkında açılan davada, 470 sanık beraat etti. Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada Hakim Erol Tatar sanıkların son sözleri dinledikten sonra, ifadesi alınmayan 32 dosyanın ayrılmasına, suçlanan sanıkların “suç oluşmadığı”; ‘kamu görevlisine şiddet’ ve ‘mala zarar’la suçlanan sanıkların ise “delil yetersizliğinden” beraat ettiklerini açıkladı.

Haberin Devamı