Gazete Vatan Logo

Şimdi NATO üssü olacak!

Deniz Gezmiş'in üssü idi, şimdi Nato'nun radar üssü olacak...

NATO'nun Füze Kalkanı Savunma Sistemi'nin kurulacağı Malatya'nın Kürecik ilçesinin ilginç bir özelliği var. Burası geçmişte sol gençlik hareketlerinin öncülerinden Deniz Gezmiş'in kendisine eylem üssü olarak seçtiği yer...

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Malatya İsrail’e kalkan olmak istemiyor" dedi.

NATO’nun Füze Kalkanı Savunma Sisteminin Malatya Kürecik’te kurulmasına CHP Malatya Milletvekili Ağbaba tepki gösterdi. ANKA’ya konuşan Ağbaba, "Malatya İsrail’e kalkan olmak istemiyor" diyerek şunları söyledi: "Sadece Malatyalı CHP’liler değil Malatya’da yaşayan diğer siyasi görüşlerdeki vatandaşlar da füze kalkanı ile açık hedef haline gelmek istemiyor. Birilerinin güvenliği için hem ülkemiz hem de şehrimiz tehlikeye atılmamalı." Füze Kalkanının yeri belirlenirken Malatya’da yaşayanların görüşlerinin alınmamasını da eleştiren Ağbaba, "Şehrin görüşü alınmadan gizlice karar verilmesi ve sürpriz olarak açıklanması da anti-demokratik bir uygulama" dedi.

"DENİZ GEZMİŞ VE ARKADAŞLARININ EYLEM YAPTIĞI YER"

Füze Kalkanı’nın Malatya Kürecik’te kurulmasının da özel bir anlam taşıdığını açıklayan Ağbaba şöyle devam etti: "Daha önce orada ABD’nin radar üssü vardı. Kürecik’te o radarın kurulduğu dönemde ciddi eylemler yapıldı. 68 gençlik önderlerine ilham veren bir yerdir. Sinan Cemgil, Kadir Manga, Alparslan Özdoğan radar üssünü basmaya giderken Nurhak‘ta yaşanan çatışmada öldürüldü.

Orası Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının eylem yaptığı yerdir. O dönem ABD radar üssü Türkiye gençliğinde ABD’ye bağımlılığın sembolüydü." Ağbaba Kürecik’teki 18 muhtarla konuştuğunu, muhtarların Meclis’te veya Malatya’da eylem yapılmasını istediğini söyledi. Ağbaba konuyla ilgili yasal tartışmaları da takip ettiklerini, dava açma yolunu da aradıklarını söyledi.

Haberin Devamı