Gazete Vatan Logo

Şimdi de Twitter dijital para sektörüne göz kırptı

Twitterı'n CEO'su Dorsey, The Next Webe verdiği röportajda kurucusu olduğu mobil ödeme şirketi Square bünyesindeki yeni ekibin kripto para sektörünü daha iyi bir noktaya taşımak için çalıştığını söyledi.

Şimdi de Twitter dijital para sektörüne göz kırptı

Twitterı'n CEO'su Jack Dorsey, Square Crypto olarak ifade edilen bu girişimin, sürtünmesiz (çevrimiçi ve çevrimdışı ödemelerde satın alma bariyerlerini en aza indiren) internet ödemeleri için bir altyapı sağlayarak ödeme emirlerini şirket operasyonlarına ekleyeceğini belirtti. Twitter ve Square şirketlerinin kurucusu, bu alandaki mevcut düzenlemelerin ve ortaklıkların Square'i yavaşlattığını kaydederek; söz konusu kripto altyapısının hayata geçmesiyle Squarein gelecekte karşılaşacağı birtakım engellerden kaçınabileceklerini umduğunu ifade etti.

İş modeli açısından bakıldığında Squarei'n bir internet şirketi gibi görünmediğini aktaran Jack Dorsey, bir internet şirketinin herhangi bir ürünü ya da hizmeti piyasaya sürebileceğini ve bunun dünyanın dört bir yanında ulaşılabilir olduğunu fakat söz konusu ödeme sistemleri olduğunda işlerin böyle yürümediğini vurguladı. Ödeme sistemleri alanında girilen her pazarda düzenleyici kurumlara dikkat etmek ve yerel bir oyuncu ile iş birliği yapmak gibi gereklilikler olduğunu anlatan Dorsey, bunun da yeni pazarlara giriş sürecini oldukça yavaşlattığının altını çizdi.

Haberin Devamı

Yazılım mühendisleri ve bir tasarımcıdan oluşan Square'deki bu küçük ekibin Dorsey ile doğrudan bağlantılı olarak çalışması planlanıyor. Ekip kripto para alanında açık kaynaklı bir çözüm sunmak için çaba harcayacak.