Gazete Vatan Logo

Şimdi de ‘Faturanızı ödeyelim’ tuzağı

Bilgisayar korsanları “fatura taktiği” ile tuzak kuruyor. Kopyaladıkları kredi kartlarını internette satılığa çıkartıyorlar. Birçok kişi de elektrik doğalgaz faturalarını bu kopya kredi kartı ile ödüyor.

Şimdi de ‘Faturanızı ödeyelim’ tuzağı

Bilgisayar korsanlarının son dönemde ‘fatura’ taktiği ile kredi kartı dolandırıcılığına başladığı ortaya çıktı. Korsanlar bu taktikte önce bankaların internet kampanya sitelerini koyarak işe başlıyor. Mağdurlar bu kampanya sayfalarına girdiklerinde ise tuzağa düşmüş oluyor. Sahte web sitelerine girerek TC kimlik numarası, kart numarası ve şifre gibi çok önemli bilgiler korsanların eline geçmiş oluyor. Kart bilgilerini ele geçiren korsanlar, kredi kartlarını nakite çevirmek için ikinci adıma geçiyor.

Yarı fiyatına öderiz

İkinci adımda, biriken elektrik, doğalgaz, su gibi faturaları yarı fiyatına ödeyeceklerini belirterek internette bu kredi kart bilgilerini satışa çıkartıyorlar. Bazı uyanıklar da bu korsanlardan kopyalanmış kredi kartı bilgilerini alarak faturalarını ödüyorlar. Tüketici Birliği Derneği Genel Başkanı Mahmut Şahin, “Dolandırıcılar bilgilerini ele geçirdikleri kredi kartlarından faturalar ödüyor. Birileriyle anlaşıp fatura ödeyerek karşılığında kazançtan pay alıyorlar. Büyük meblağlı faturalar dışında küçük faturaları da ödüyorlar. Çünkü mağdurların mahkemeyle uğraşmayacağını düşünüyorlar. Örneğin bize gelen S.K adlı bir mağdurumuzun kredi kartından başka birine ait 150 TL’lik internet faturası ödenmiş. Mağdur Tüketici Hakem Heyeti’ne şikayet ediyor. Ama hakem heyeti kararı reddediyor. Hakem heyeti kararına itiraz edebilmesi için 200 Tl masrafla mahkeme açması gerekiyor. Bu yüzden birçok mağdur vazgeçiyor.”

Haberin Devamı

Bu yöntem ile mağdur olan binlerce kişi bulunuyor. Bunlardan biri de Mazlum Şahin. Şahin bankanın sahte web sitesine girdiğini, buradan kopyalanan bilgileriyle kredi kartından 6 bin 342 TL tutarında telefon faturası ödendiğini söyledi. Mağdur Murat Öztürk de aynı taktikle dolandırılarak kredi kartından bin 200 TL tutarında bir elektrik faturası ödendiğini dile getirdi.