Gazete Vatan Logo

Şimdi de Evrim!

Birbiri ardına kaybolan çocuklara bir yenisi daha eklendi. Yayladaki evlerinin önünde oynarken kaybolan 3.5 yaşındaki Evrim karadan ve havadan aranıyor.

Şimdi de Evrim!

Tokat’ın Turhal ilçesinde Dilek-Burhan Atış çiftinin 2 çocuğundan büyüğü olan Evrim Atış, önceki gün sabah saatlerinde, Yenisu köyü yaylasındaki çadırdan hayvanları suya götürmek için ayrılan babaannesi Satı Atış’ın peşinden gitti. Evrim’in arkasından geldiğini gören Satı Atış, gelini Dilek’e seslenerek, torununun çadıra bırakılmasını istedi. Evrim’i çadıra götüren ve en son çadırın önünde kardeşi Satı Atış (1,5) ile oynarken gören Dilek Atış, ahıra girdi. Bir süre sonra dönen Satı Atış, torununun çadırda olmadığını fark etti. Çevrede aranan Evrim, bulunamayınca komşulardan da yardım istenirken, jandarmaya haber verildi. İhbar üzerine yaylaya jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Küçük Evrim, sabah saatlerine kadar arandı; ancak bulunamadı. Tek isteğinin, çocuğunun bulunması olduğunu dile getiren anne Dilek Atış “Annem, hayvanların yanına gitti. Sonra bağırdı, ‘Çocuğu al’ diye. Çocuğu aldım, eve getirdim. Ondan sonra 5 dakikalığına ahıra girdim. Sonra çocuk çıkmış, gitmiş. Nereye gitti, daha da bulamıyorum. Aradım taradım her tarafı, bulamadım. Burada yabancı kimse yoktu” dedi.

Haberin Devamı

Çok sayıda ekip arıyor

Tokat Valisi Ömer Toraman yaylada aileye ve köy sakinlerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Vali Toraman “Jandarmaya saat 14.00 itibariyle ulaşılması üzerine arama çalışmaları başlatıldı. O saatten bu saate kadar aramalar aralıksız devam ediyor. Gecede çalışmalar devam ediyor. Şu ana kadar herhangi bir netice elde edemedik. Bugün itibariyle görevli sayımızı artırıyoruz. Hem de Ankara’dan Jandarmadan özel bir kuvvette gelip çalışmalara katılacak” dedi.